Νέες «φωτιές» Κοντονή: Δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις στο νόμο

Νέες «φωτιές» Κοντονή: Δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις στο νόμο

Νέες φωτιές βάζει ο Σταύρος Κοντονής στην κόντρα του με τους δικαστές καθώς μιλώντας στη Βουλή ανέλαβε ότι για την κυβέρνηση όσοι εμπλέκονται στο δημόσιο βίο της χώρας κι ιδίως εάν λαμβάνουν κι αποφάσεις, οφείλουν να δηλώνουν όλα τα στοιχεία περιουσιακής τους κατάστασης. «Αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις στο νόμο. Τότε δεν υπάρχει νόμος», σημείωσε.

Στη συνέχεια έστρεψε και τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία αφού επέμεινε πως όσοι στοιχίζονται πίσω από την άποψη ότι στο νόμο για το Πόθεν Έσχες πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις δεν επιθυμούν τον έλεγχο, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έχει λόγους για να μη θέλει τον έλεγχο (καρφιά για Μαρέβα χωρίς ονοματολογία).

Στο μεταξύ πλήρη κάλυψη παρείχε για μια ακόμη φορά ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης στον προκάτοχό του, Νίκο Παρασκευόπουλου, εμπνευστή του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στη Βουλή, αν εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιοι νόμοι συνιστούν μια παρέμβαση στο έργο της δικαστικής εξουσίας, υποστήριξε –στη συνέχεια- ότι ήταν απαραίτητος.

«Ψηφίστηκαν, ακριβώς, γιατί η κατάσταση στις φυλακές είχε φτάσει στο αδιαχώρητο, η Ελλάδα βρισκόταν στην πλέον ελεγχόμενη θέση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ξέρετε πολύ καλά ότι επιβάλλονταν και πρόστιμα, διότι, πλέον, το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μπορεί, να επιλαμβάνεται και ατομικών προσφυγών και να επιβάλλει πρόστιμα σε κάθε χώρα, η οποία παρανομεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι επικείμενο νέο Ποινικό Κώδικα θα υπάρχει ένας εξορθολογισμός του πλαισίου των ποινών. Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή αυτός ο εξορθολογισμός του ποινικού κώδικά και στους ειδικούς ποινικούς νόμους θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

 

Φωτογραφία: SOOC