Στ. Κοντονής για Δρομέα: Αδύνατο να τα έχει βγάλει από το μυαλό του ο Βαρώτσος

Στ. Κοντονής για Δρομέα: Αδύνατο να τα έχει βγάλει από το μυαλό του ο Βαρώτσος

Θέση στο μείζον θέμα που ανέκυψε με το άγαλμα του Δρομέα και την πρόταση της Μυρσίνης Ζορμπά, που η ίδια διέψευσε, για ανταλλαγή του με τον Μεγαλέξανδρο που βρίσκεται στα Σκόπια έλαβε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας πως είναι «αδύνατο να τα έχει βγάλει από το κεφάλι του ο Βαρώτσος».

Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247, εμφανίζεται να αδειάζει την υπουργό Πολιτισμού, η οποία επιχείρησε να διαψεύσει τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε συζήτησε θέμα ανταλλαγής του Δρομέα με άλλο από τα Σκόπια.

Μάλιστα ο Στ. Κοντονής επιβεβαίωσε και τις αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη στη Συμφωνία των Πρεσπών για ανταλλαγές αγαλμάτων, σημειώνοντας όμως ότι δεν αφορά ανταλλαγές τέτοιου τύπου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «να γίνει ένας διαγωνισμός, να φτιαχτεί κάτι και αυτό να το παραχωρήσουμε και αντιστοίχως να παραχωρηθεί κάτι από κει», καταλήγοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει «να φεύγουν εμβληματικά γλυπτά από την Αθήνα για να πάνε σε άλλη πόλη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαρώτσος σε συνέντευξή του στο liberal.gr είχε επιβεβαιώσει την πρόταση της κ. Ζορμπά, η οποία του έγινε κατά τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή στο γραφείο της στο υπουργείο Πολιτισμού δηλώνοντας ότι έμεινε εμβρόντητος από το άκουσμά της.

Παράλληλα, είχε τονίσει με έμφαση ότι αυτό που του προκάλεσε έκπληξη και φυσικά την έντονη αντίδρασή του ήταν η προσπάθεια της υπουργού να διαψεύσει το γεγονός.