Στ. Καλαφάτης: «Ο Τσίπρας στήνει νέες παραστάσεις εξαπάτησης του κόσμου»

Στ. Καλαφάτης: «Ο Τσίπρας στήνει νέες παραστάσεις εξαπάτησης του κόσμου»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «υποκλέπτει τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και στήνει νέες παραστάσεις εξαπάτησης του κόσμου», εξαπέλυσε ο βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ζητώντας εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός, σημειώνει ο κ. Καλαφάτης, θέλει να εμφανίσει λαγούς με πετραχήλια αλλά «όλοι, ωστόσο, τον είδαμε, τον μάθαμε και τον ξέρουμε πια πολύ καλά… Έδωσε στους Έλληνες μια οδυνηρή εμπειρία. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τόσο το έγκλημα που διέπραξε το 2015, όσο και το νέο Μνημόνιο, που συνεχίζεται με επιπλέον μέτρα… Ματαιοπονεί, λοιπόν, εάν επενδύει σε νέες παραστάσεις εξαπάτησης του κόσμου».

Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, ο ίδιος ζητά εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. «Τους έδωσαν όλα όσα ζητούσαν από το 2008, αλλά δεν τα δεχόταν καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε, τώρα, μπροστά στον κίνδυνο να κυρωθεί η συμφωνία από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο ή τους αποστάτες που έχει προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γι αυτό, οι Έλληνες - και πρώτοι οι Μακεδόνες - ζητούμε εκλογές αύριο το πρωί» τονίζει και προσθέτει «όπως έχει δηλώσει, ρητά, κατηγορηματικά και κατ' επανάληψη ο Κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ούτε ως Αντιπολίτευση, ούτε ως Κυβέρνηση.»

Για τη Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «δεν είπαμε όσα θέλουμε να κάνουμε, αλλά μόνο εκείνα που μπορούμε κάτω από τις ασφυκτικές δεσμεύσεις - ιδίως για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα - που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα… Από την κυβέρνηση της ΝΔ οι πολίτες μπορούν να περιμένουν περισσότερα και όχι λιγότερα από όσα λέμε. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ».