Στ. Καλαφάτης: Επιβεβλημένη η δυναμική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη

Στ. Καλαφάτης: Επιβεβλημένη η δυναμική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη

«Η Ελλάδα οφείλει να έχει ενεργή συμμετοχή στην εκπόνηση κάθε πολιτικής για περισσότερη Ευρώπη, ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων των ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρέσβη κ. Σταύρο Παπασταύρου, μόνιμο αντιπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα χρειάζεται να έχει ισχυρή φωνή στα όργανα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Να ακούγεται και να εισακούγεται. Η δυναμική εκπροσώπησή της στις διεργασίες που συντελούνται στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι επιβεβλημένη.

Ειδικά στις μέρες μας, η Ελλάδα οφείλει να έχει ενεργή συμμετοχή στην εκπόνηση κάθε πολιτικής για περισσότερη Ευρώπη, ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων των ευρωπαίων πολιτών.

Για τη Νέα Δημοκρατία, διαρκής στόχος της ευρωπαϊκής οικογένειας πρέπει να είναι η κάλυψη αναγκών της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών, η ενίσχυση των πολιτικών ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας, η ανάσχεση του ευρωσκεπτικισμού και λαϊκισμού.

Σε όλα αυτά τα μέτωπα, η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή».

 

 

Φωτογραφία: SOOC