Στ. Καλαφάτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για τη ΔΕΗ

Στ. Καλαφάτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για τη ΔΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η ΔΕΗ στη σημερινή κατάσταση αφήνει ο Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που παριστάνουν τους καταγγέλλοντες δεν είναι κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επισημαίνει πως «αυτοί έφεραν την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αυτοί είναι υπόλογοι» και υπενθυμίζει πως «το 2014 η εταιρία είχε κέρδη 90 εκατομμύρια, ενώ το 2018 έκλεισε με ζημιές 900 εκατομμύρια. Η χρηματιστηριακή αξία της τον Οκτώβριο του 2014 ήταν 1,9 δισ. ευρώ, ενώ λίγο πριν τις εκλογές έπεσε στα 0,3 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τριπλασιάστηκαν χωρίς κανένας να ακουμπά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Επίσης, ο κ. Καλαφάτη, σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας έτσι ώστε να μπορέσει να πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση πως επιθυμεί να καλλιεργήσει κλίμα ανησυχίας στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί, ούτε επιδόματα θα καταργηθούν. Αντίθετα σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, όπως τονίζει, σχεδιάζεται αύξηση κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και σε ό,τι αφορά τα επιδόματα αύξηση των πόρων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, έτσι ώστε να στηριχθούν ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. «Η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της, την εμπιστοσύνη των αγορών, τη χαμένη εθνική αυτοπεποίθηση» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην έναρξη της ΔΕΘ, ο Σταύρος Καλαφάτης εκφράζει την θέση πως θα πρέπει να ταυτιστεί με την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Με την αφετηρία μιας περιόδου στη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες βρίσκουμε τη χαμένη αισιοδοξία μας και ανανεώνουμε τις προσδοκίες μας. Μιας περιόδου στη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα μπορεί να επαναβεβαιώσει ότι η οικονομία της ήταν ένα συμπιεσμένο ελατήριο, που απελευθερώνεται και εκτινάσσεται, καταγράφοντας μια θετική αναπτυξιακή έκπληξη σε ολόκληρη την Ευρώπη» όπως λέει.