Στ. Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός σηκώνει φλάμπουρα φανατισμού, πόλωσης και διχασμού

Στ. Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός σηκώνει φλάμπουρα φανατισμού, πόλωσης και διχασμού

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» είναι το σχόλιο του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ, βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη για τον ανασχηματισμό, προσθέτοντας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα σε πολιτικούς χώρους από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός απεργάζεται μέτωπα συγκρούσεων και σηκώνει φλάμπουρα φανατισμού, πόλωσης και διχασμού. 

«Λόγια του αέρα. Πρώτ΄ απ΄ όλα, διότι ενώ τελειώνει το πρόγραμμα στήριξης, συνεχίζονται τα Μνημόνια. Διότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και έχει ήδη ψηφίσει επιπλέον μέτρα λιτότητας -περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου- 5,1 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Και βέβαια διότι δεν πέτυχαν τίποτε από όσα υπόσχονταν. Ποιος ανασχηματισμός, λοιπόν, ποια επανεκκίνηση και ποια νέα δεδομένα», επισημαίνει.

Αναφορικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολίτες δεν πρόκειται να πιστέψουν τίποτα από όσα πει στην ομιλία του. Κατηγορεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχειρεί να εκβιάσει εκείνους που φτωχοποίησε με την πολιτική του αλλά και να δυσκολέψει το έργο της επόμενης κυβέρνησης. 

«Μέχρι τώρα, διατηρώντας απλήρωτες οφειλές του Δημοσίου, συρρικνώνοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επιβάλλοντας άγρια φορολογία και περικόπτοντας συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα, δημιουργούσε και μοίραζε στο τέλος του χρόνου το λεγόμενο υπερπλεόνασμα. Αλλάζοντας τώρα τακτική, σχεδιάζει να το μοιράσει πριν αρχίσει ο νέος χρόνος», αναφέρει και υπενθυμίζει το δήθεν «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» με το οποίο υποσχέθηκε παροχές 12 δισ. και επέβαλε φόρους και περικοπές 14,5 δισ.

«Δεν δίστασε να υπόσχεται τα πάντα την ώρα που ερχόταν στην εξουσία, θα διστάσει τώρα που φεύγει; Γιατί, λοιπόν, να τον πιστέψουν οι Έλληνες; Επειδή είπε πως είχε αυταπάτες; Επειδή κάθε φορά που τους θυμίζουμε τις υποσχέσεις που αθέτησαν, μας λένε «περσυνά ξινά σταφύλια» διερωτάται.

Ο κ. Καλαφάτης, τονίζει πως η ΝΔ έχει ένα καλά μετρημένο σχέδιο για την αποκατάσταση της χώρας με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. «Με την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όλοι θα διαπιστώσουν πως υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών για την πόλη και την Ελλάδα που αξίζουμε, που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε», σημειώνει. 

Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών «έγκλημα» και τονίζει ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωση της συμφωνίας αυτής ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση» .

«Είναι φυσικό να δηλώνουν ικανοποίηση οι σύμμαχοι γιατί τα Σκόπια έχουν πάρει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η πρόσκληση ωστόσο αυτή βασίζεται σε μια συμφωνία, που ακρωτηριάζει τα δίκαιά μας. Και είναι κατάντημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται ως δική του δικαίωση την ικανοποίηση τρίτων. Πολύ περισσότερο όταν ήδη αποδεικνύεται πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αντιμετωπίζει, αλλά εκτρέφει τον εθνικισμό των γειτόνων μας. Ο Ζάεφ διακηρύσσει πως προχωρά στην ευρωπαϊκή «Μακεδονία», ο Ντιμιτρόφ τονίζει στο Ευρωκοινοβούλιο ότι αναγνωρίζονται σαν «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σωπαίνουν σαν ντελιβεράδες ξένων επιδιώξεων», σημείωσε μεταξύ άλλων.