Σπ. Λυκούδης: Είμαι θετικός στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν αγνοώ το ζήτημα της γλώσσας και ταυτότητας

Σπ. Λυκούδης: Είμαι θετικός στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν αγνοώ το ζήτημα της γλώσσας και ταυτότητας

Τη θετική του στάση ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6, εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς του σχετικά με τους χειρισμούς του Ζόραν Ζάεφ. 

«Ο Ζάεφ θολώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή είχα τοποθετηθεί θετικά στο βασικό άξονα που ήταν η ονομασία. Οι γείτονες κάνουν κακή διαχείριση στο ζήτημα της ταυτότητας και της γλώσσας. Εγώ είμαι θετικός στη συμφωνία αλλα δεν μπορώ να αγνοήσω τα ζητήματα. Το γεγονός ότι τίθενται από τον Ζάεφ είναι ένα θέμα που δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει, ούτε η κυβέρνηση» είπε ο κ. Λυκούδης, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει πρόσθετες εξηγήσεις.

«Αν κάτι που είναι θετικό στη βασική του κατεύθυνση αλλά όλα τα άλλα τα διαχειρίζονται επικίνδυνα οι γείτονες πρέπει να πούμε σιγά, να δούμε τι γίνεται», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «εμένα προσδοκία μου ήταν να παραμένει σε θετική κατεύθυνση η συμφωνία. Όπως η κυβέρνηση προσδοκά να έχει συμπαράσταση στην πρωτοβουλία της τότε προσδοκώ να έχω μια στήριξη για τη δική μου κατεύθυνση».

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι «πάντα πίστευα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί δεν έχει κλονιστεί εσωτερικά και δεν έχει αντίδραση στο πεζοδρόμιο».