Σπ. Δανέλλης: Στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες θα είμαι με τους Έλληνες

Σπ. Δανέλλης: Στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες θα είμαι με τους Έλληνες

Στη δικιά μου συνείδηση είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι στην αποψινή ψηφοφορία θα είμαι με τους Έλληνες. Λυπάμαι για τους Λακεδαιμονίους που μοιραία θα απουσιάζουν, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τον αλυτρωτισμό δεν τον φοβάσαι αν δεν φτιάξεις αλυτρωτιστές. Εμείς είμαστε οι γνήσιοι πατριώτες που όχι μόνο δεν δίνουμε τη Μακεδονία, αλλά την παίρνουμε πίσω ικανοποιώντας το μείζον για εμάς, που είναι, σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε: «Τα θέματα της συνείδησης δεν αποτελούν αστεία διεκδίκηση. Αν τώρα αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας θα γίνουμε αποσυνάγωγοι της Δύσης που όλο το δημοκρατικό τόξο, πλην ΚΚΕ, ομνύουμε».

Ακόμη, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών ικανοποιεί το μείζον αίτημά μας: Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και για τους γείτονες δύο στοιχεία που συγκροτούν ένα ελάχιστο συνεκτικό ιστό, απαραίτητο για να συνδέσει μια πολυεθνοτική κοινωνία». 

Απευθυνόμενος στη Φώφη Γεννηματά και τη στάση του κόμματός της σχολίασε πως «μόνο θλίψη προκαλεί η εγκατάλειψη από πλευράς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ της κληρονομιάς που άφησαν Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική συνολικότερα και στο Μακεδονικό ειδικότερα. Ακολουθείτε την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε αυτό της το άγονο παιχνίδι, πιστεύοντας πως έχετε κάτι να κερδίσετε από την δεξαμενή των παραπληροφορημένων και ξεγελασμένων πολιτών».