Σπ. Δανέλλης: Προτιμώ την Ευρωβουλή, αλλά δεν διακινδυνεύω την κυβερνητική πλειοψηφία

Σπ. Δανέλλης: Προτιμώ την Ευρωβουλή, αλλά δεν διακινδυνεύω την κυβερνητική πλειοψηφία

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση είναι ψήφος μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θα διακινδυνεύσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τόνισε, μάλιστα, ότι μπορεί να προτιμάει την Ευρωβουλή, αλλά οι προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις δεν χωρούν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Σε συνέντευξη του στην «F&M Voice», ο κ. Δανέλλης ανέφερε πως θεώρησε «αυτονόητο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει το μείζον θέμα, το οποίο ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω την πεποίθηση ότι η Συμφωνία είναι ένα ύψιστο εθνικό θέμα, το οποίο έπρεπε να κλείσει. Εκτίμησα, επίσης, ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να φέρει το θέμα προς κύρωση. Θα ήταν τραγικό να πάμε σε προεκλογική αντιπαράθεση με βασικό θέμα το διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, τον βαθύ διχασμό του εκλογικού σώματος, σε προδότες και μειοδότες».

Ο κ. Δανέλλης τόνισε πως στην πολιτική του πορεία, από το 1996 όταν είχε εκλεγεί βουλευτής Συνασπισμού έως σήμερα, έχει κρατήσει τις ίδιες θέσεις, υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την προσπάθεια ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ενόψει ευρωεκλογών, ανέφερε, πως είναι μονόδρομος «η σύγκλιση των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων».