Σόου Πολάκη στην προανακριτική - Προκλητικός και εριστικός

Σόου Πολάκη στην προανακριτική - Προκλητικός και εριστικός

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Από τις αγοραίες εκφράσεις του Π. Πολάκη εντός της Επιτροπής αλλά και στους… διαδρόμους της Βουλής στιγματίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο.

Ουδείς είχε φυσικά την πεποίθηση ότι ο Π. Πολάκης θα κινηθεί με διαφορετικό τρόπο. Αυτή τη φορά το τερμάτισε. Από τις αγοραίες εκφράσεις εντός της επιτροπής, τις ύβρεις κατά βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ μέχρι τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε σε όλους έδειξε πως στόχος του είναι να μετατραπεί η προανακριτική σε... σόου. 

Η επιλογή του άλλωστε οπως όλα δείχνουν αυτόν το στόχο είχε. Να προκαλέσει ακραίες καταστάσεις. Οι δημοσιογράφοι μάρτυρες των όσων έγιναν όπως και του τρόπου που απευθύνθηκε στους συναδέλφους του των άλλων κομμάτων 

Στη συνεδρίαση της επιτροπής τώρα, κάποιοι χτυπούσαν τα χέρια τους στα έδρανα για να ακουστούν, ο Π. Πολάκης και ο Δ. Τζανακόπουλος λογομαχούσαν με τους γαλάζιους βουλευτές, την στιγμή που τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία, επειδή θα κληθούν ως μάρτυρες. Όπως, πάντως, παραδέχονται και οι ίδιοι το ζήτημα είναι… περίπλοκο! Και μάλιστα κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν να θέσουν ζήτημα ακυρότητας εφόσον οι κκ Τζανακόπουλος και Πολάκης εξαιρεθούν τώρα από τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, στην επόμενη συνεδρίαση, που έχει κληθεί ο ισχυρός άνδρας της Novartis, Κ. Φρουζής, θα ληφθεί η τελική απόφαση. Να σημειωθεί ότι η ΝΔ έχοντας την πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το αίτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ θέλει να μην ακουστούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα ισχυρίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Β. Κεγκέρογλου του Κινήματος Αλλαγής βρισκόταν σε συνεννόηση με τον εισηγητής της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη. Εξάλλου λίγο αργότερα πηγές της Κουμουνδούρου σημείωσε ότι «η εξαίρεση του Δ. Τζανακοπουλου και Π. Πολακη από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΝΔ δεν θα αποδεχτεί το αίτημα του ΚΙΝΑΛ και δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας επιμένουν ότι τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να συμμετέχουν, ενώ την ίδια στιγμή κατέθεσαν την λίστα με τους μάρτυρες που προτείνουν. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατάθεσε εντάσεις για δύο εκ των μαρτύρων, λέγοντας ότι μπορεί να έχουν σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες.