Π. Σκουρλέτης για Κεντροαριστερά: Μας ενδιαφέρει η συνεργασία υπό όρους

Π. Σκουρλέτης για Κεντροαριστερά: Μας ενδιαφέρει η συνεργασία υπό όρους

«Μας ενδιαφέρει το κομμάτι της Κεντροαριστεράς που χειραφετείται από τον σοσιαλφιλελευθερισμό» δηλώνει ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του, στην Αυγή της Κυριακής, σημειώνοντας ότι το κόμμα θα επιδιώξει «συνεργασίες με όμορους πολιτικούς χώρους υπό όρους και προϋποθέσεις».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το κόμμα «οφείλει να επιδιώκει συνεργασίες με όμορους πολιτικούς χώρους υπό όρους και προϋποθέσεις», συμπληρώνοντας ότι η αντιπαράθεση με το νεοφιλελευθερισμό σε όλα τα πεδία πρέπει να είναι προγραμματικού χαρακτήρα και πως ο «ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός με πολιτικό εκφραστή τη ΝΔ». 

Παράλληλα αναφέρει ότι  το κόμμα «οφείλει να επιδιώκει συνεργασίες με όμορους πολιτικούς χώρους υπό όρους και προϋποθέσεις». «Μας ενδιαφέρει το κομμάτι της Κεντροαριστεράς που χειραφετείται από τον σοσιαλφιλελευθερισμό» δηλώνει και επισημαίνει πως το κυβερνών κόμμα πρέπει «να ξαναμάθει να λειτουργεί, να βγει από το τέλμα και το λήθαργο». 

Σε ό, τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, αναφέρει ότι τα κριτήρια για συνεργασίες θα είναι «πρώτα απ'' όλα αυτοδιοικητικά», προσθέτοντας ότι «πρέπει να επιδιώξουμε πλατιές, νικηφόρες συνεργασίες, που θα έχουν όμως σαφές προγραμματικό στίγμα». 

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε σιωπηρά τη διαπραγμάτευση και τις αξιολογήσεις τελείωσε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα του ρόλου του στη λειτουργία του κυβερνώντος κόμματος.