Σκληρή κριτική στην Φ. Γεννηματά από Τσίπρα - Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το Σκοπιανό

Σκληρή κριτική στην Φ. Γεννηματά από Τσίπρα - Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το Σκοπιανό

Σκληρή κριτική στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άσκησε ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ, στηλιτεύοντας τη στάση της απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

Στη Σύνοδο παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά έστρεψε τα πυρά του και στη Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον».

Σημειώνεται ωστόσο πως η κα Γεννηματά δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας. Πιστεύω βαθιά ότι η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες, που ξεπέρασαν τις διαφορές του παρελθόντος και συνδιαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες. 

 

Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του 

Για λαϊκισμό κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής τον Αλέξη Τσίπρα μετά την επίθεση Μαξίμου και του προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Φώφη Γεννηματά εν τη απουσία της από τη Σύνοδο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κ. Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξη του στους FT όπου είπε ναι σε όλα στην κ.Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας.

Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια του για την κ. Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια.

Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του.

Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του,  τον συγκυβερνήτη του, κ.Καμμένο.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του.