Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο βρώμικο πόλεμο του Τσίπρα

Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2018, 13:03 - Τελευταία ενημέρωση: 00:11
-A +A
Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο βρώμικο πόλεμο του Τσίπρα

Το «βρώμικο πόλεμο» που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση κατά της ΝΔ και προσωπικά του αρχηγού της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή της με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, κάνοντας λόγο για μαύρη προπαγάνδα και συκοφαντίες, διαμηνύοντας πως «οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλέξης Τσίπρας, είτε το θέλει, είτε όχι, σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες».

Τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα εφημερίδας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου της ΝΔ και συνεργάτης του, κατηγορείται ως συνεργάτης του Αρ. Φλώρου. Η ΝΔ απαντάει ξεκάθαρα ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς το δημοσίευμα αποτελεί μια ακόμη δημοσιογραφική «αλητεία» του γνωστού συστήματος των υπογείων του Μαξίμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως ήταν γνωστό εδώ και χρόνια το δικηγορικό γραφείο του κ. Δημητριάδη συνεργάστηκε με την Energa -όπως και με άλλες νομικές εταιρείες- από το 2010 έως το 2012. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ζητήθηκε από το γραφείο του η νομική του συνδρομή για την ίδρυση δυο εξωχώριων εταιρειών, κάτι που είναι απολύτως νόμιμο.

Όταν ωστόσο ο κ. Δημητριάδης διαπίστωσε ότι αυτές χρησιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων από τον κ. Φλώρο για παράνομη δραστηριότητα όχι μόνο διέκοψε αμέσως τη συνεργασία του με την Εnerga, αλλά στη δίκη του κ. Φλώρου ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του. Με άλλα λόγια δηλαδή ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο δεν συνεργάστηκε με τον κ. Φλώρο αλλά ήταν κατήγορός του στη δίκη και συνέβαλε καθοριστικά στη φυλάκισή του. 

«Αποσιωπάται σκόπιμα» υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία «ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίσθηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ και απελευθερώθηκε προσφάτως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου» και διαμηνύει ότι «οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλ. Τσίπρας σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Από την ημέρα της εκλογής του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σχεδόν κάθε Κυριακή, μέσω του εκτοξευτήρα λάσπης του κ. Τσίπρα που λέγεται “Documento”, συστηματικά συκοφαντείται η σύζυγός του και συχνά οι στενοί του συνεργάτες.


Το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο και σήμερα στα περίπτερα  με δύο πρωτοσέλιδα. 
 
Το πρώτο διαφήμισε μια συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος υποτίθεται ότι θα καταφερόταν εναντίον της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της.  Η μόνη αλήθεια είναι ότι καμία σχετική δήλωση Ντάισελμπλουμ δεν έγινε ποτέ.
 
Αντιθέτως κάτι που απέφυγε “παραδόξως” να διαφημίσει ο κ. Βαξεβάνης είναι ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρεται εκτενώς στις καταστροφικές επιλογές του κ. Τσίπρα. Λέει επί λέξει ότι “η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγει από τα προγράμματα το 2014 καθώς η οικονομία ήταν σε ανάκαμψη, η ανεργία σε πτώση και ο κόσμος επανέφερε τα χρήματά του στην Ελλάδα”. Για δε το πρώτο εξάμηνο του 2015, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι “η εμπιστοσύνη καταβαραθρώθηκε” και ότι “η οικονομία κατέρρευσε” μέχρι να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι τα πειράματα της θα οδηγούσαν τη χώρα στη δραχμή και στην απόλυτη καταστροφή της.
 
Ακόμη πιο χυδαία ψέματα έχει το δεύτερο πρωτοσέλιδο του “Documento” το οποίο και τελικά εκτυπώθηκε. Σε αυτό, ο ανηψιός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάτης του, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης κατηγορείται ως δήθεν συνεργός του κ. Φλώρου της Energa και άμεσα εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο. Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
 
Αυτό δεν ονομάζεται δημοσιογραφία, ούτε καν απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών. Είναι μια ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο.   
 
Θεωρούμε βέβαιο, πλέον, ότι όσο η απαξιωμένη Κυβέρνησή του οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
 
Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της προσωπικά εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη στην οποία καταφεύγουν οι άμεσα θιγόμενοι καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη.
 
Σήμερα, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται και προσωπικά στον κ. Τσίπρα καθώς είναι προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σχέδιο του δεν θα περάσει. Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλέξης Τσίπρας, είτε το θέλει, είτε όχι, σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες».
 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα