Ελένη Ράικου: Τα fake news έχουν κοντά ποδάρια

Ελένη Ράικου: Τα fake news έχουν κοντά ποδάρια

Την σφοδρή αντίδραση της εισαγγελέας Εφετών Ελένης Ράικου, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, προκάλεσαν νέα δημοσιεύματα, που επαναφέρουν το θέμα της περί δήθεν εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση novartis. Η εισαγγελέας δηλώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν όσοι κατ'' εξακολούθηση διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr η εισαγγελέας αποδίδει τα δημοσιεύματα «σε προεκλογικά τεχνάσματα με κοντά ποδάρια», ενώ την περασμένη βδομάδα είχε μιλήσει για νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει.

Το νέο δημοσίευμα εμφανίζει εκ νέου το σύζυγό της, γιατρό στο επάγγελμα  να έχει σχέση με την υπόθεση της Novartis. Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση «καταλύτη για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και τις δικαστικές έρευνες αποτελεί η αποκάλυψη της «Νέας Σελίδας» περί ύπαρξης κοινού λογαριασμού της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς με τον στρατιωτικό γιατρό σύζυγό της, που δεχόταν χρήματα από την Ελβετία και τον τροφοδότη-λογαριασμό του πολυεθνικού κολοσσού».

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της εισαγγελικής λειτουργού στο dikastiko.gr: «Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του «Ρασπούτιν» , όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα – εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ».

«Τα fαke news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια. Έρχεται η κατάλληλη ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι κατασκευάζουν κατ' επάγγελμα ψευδείς ειδήσεις», προσθέτουν οι κύκλοι της εισαγγελέα και καταλήγουν λέγοντας ότι «έχει μεγάλη υπομονή και δεν βιάζεται».