7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Σκέρτσος: Διευρύνθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες

Σκέρτσος: Διευρύνθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες

Ποια είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες, πριν και μετά το νόμο 4808/2021, που ήταν και η πρώτη νομοθετική παρέμβαση, δημοσιοποιεί ο υπουργός Επικρατείας, σε ανάρτησή του στο facebook. Τα δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων διευρύνθηκαν, αντιθέτως δεν υπήρξε υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα, επισημαίνει ο Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, παραθέτει πίνακα με το τι ίσχυε πριν και τι ισχύει μετά τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες για να «τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news», όπως αναφέρει, κάνοντας λόγο για «λόγια του αέρα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

«Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τι ισχύει ΜΕΤΑ τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για όσους γοητεύονται ακόμη απο το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» ενός κόμματος που αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους ενώ στην πραγματικότητα δυσκολεύεται να παράγει θετικό αποτέλεσμα στις ζωές, τα εισοδήματα και τις δουλειές τους».