Σήμερα το πρώτο υπουργικό μετά από τον ανασχηματισμό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σήμερα το πρώτο υπουργικό μετά από τον ανασχηματισμό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την αποχώρηση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και τον ανασχηματισμό της 14ης Φεβρουαρίου το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 13:00, στο κτίριο της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου, μέτρο που δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται, ότι κατά τη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παράσχει πλήρη πολιτική στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το θέμα των διαλόγων του με τον Γιάννη Στουρνάρα, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά του διοικητή της ΤτΕ. 

Στην ατζέντα θα βρεθούν επίσης οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, μετά την κύρωση της Συμφωνίας και ενόψει των εκλογών για την Ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση τον Μάιο, o συντονισμός του κυβερνητικού έργου και ο προγραμματισμός των επόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Φωτογραφία intime news