Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου

Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου

Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, όπου θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από τη χθεσινή θετική εισήγηση που έδωσε η Επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας. 

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ, την ώρα που ο ίδιος ζήτησε να μη θεωρηθεί υπουργικό το αδίκημα.

Αντίθετα, οι κ.κ. Καμμένος και Πολάκης, οι οποίοι επίσης αντιμετώπιζαν αιτήματα για την άρση ασυλίας τους για άλλες υποθέσεις, ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Το αίτημα τους έγινε δεκτό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στο αρχείο. 

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προανήγγειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς θα ζητήσει την άρση της ασυλίας και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει «σκιαμαχία», ενώ υποστήριξε ότι «η Βουλή, εκ του Συντάγματος, είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται και να αντιστοιχίζεται με τις κινήσεις της Δικαιοσύνης».