Π. Σγουρίδης: Θα ζητήσουμε η συμφωνία για το Σκοπιανό να περάσει από τη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία

Π. Σγουρίδης: Θα ζητήσουμε η συμφωνία για το Σκοπιανό να περάσει από τη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία

«Πρέπει να αποφύγουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο. Αλλά αν το επιδιώξει η Τουρκία θα πάρει απάντηση, όπως είπε ο και Πάνος Καμμένος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στο Realfm.

«Ο Erdogan έχει μια πολύ έντονη ρητορική γύρω από τα θέμα της μεγάλης Τουρκίας, όπως θέλει να τη λέει. Έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία Ελλήνων αξιωματικών που πάει να τη μετατρέψει σε νομική ομηρία, θέλοντας να αποδείξει ο κ. Erdogan ότι υπάρχει και η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη. Στη βάση αυτή μπορεί να τραβήξει σε βάθος αυτή η ομηρία» τόνισε.

Ο κ. Σγουρίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Έχουμε ενεργοποιήσει τις συμμαχίες μας, η δήλωση από την Ε.Ε. ήταν σκληρή απέναντι στην Τουρκία. Αυτές τις συμμαχίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Πρέπει να αποφύγουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο. Αλλά αν το επιδιώξει η Τουρκία θα πάρει απάντηση, όπως είπε ο και Πάνος Καμμένος. Εφόσον θελήσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και για αυτόν (σ.σ. Erdogan). Πρέπει να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για να το αποφύγουμε», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι: «Εμείς οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Θα καταψηφίσουμε τον όρο που θα περιλαμβάνει λέξη Μακεδονία και θα ζητήσουμε η συμφωνία να ψηφιστεί με ισχυρή πλειοψηφία. Σε ένα τέτοιο ζήτημα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Εμείς θα την καταψηφίσουμε και θα ζητήσουμε και από τους υπόλοιπους. Ως κυβερνητικός εταίρος θα ζητήσουμε να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία. Θεωρούμε μια τέτοια συμφωνία θα ήταν καλό για τη χώρα να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία και το λέμε για να μην θεωρηθεί πως μια τέτοια συμφωνία περνά όπως αυτές μεταξύ δύο κρατών για θέματα πχ τουρισμού».

Τέλος, ο κ. Σγουρίδης τονίζει: «Oι ΑΝΕΛ έχουν κάνει μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα την τιμήσουμε μέχρι τέλος. Το ένα με το άλλο είναι ανεξάρτητο. Όποιος θέλει να διαπιστώσει τη δεδηλωμένη, υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να το διαπιστώσει».

Φωτογραφία: Intime News