Σφοδρή αντιπαράθεση Ντόρας-Κοτζιά για τα έγγραφα του ΥΠΕΞ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, 14:42
-A +A
Σφοδρή αντιπαράθεση Ντόρας-Κοτζιά για τα έγγραφα του ΥΠΕΞ

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Νίκου Κοτζιά μετά την ομιλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών χθες στη Βουλή όπου κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά για συνεργασία με το καθεστώς Χόνεκερ.

Η κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά επιτέθηκε στη βουλευτή της ΝΔ αναφέροντας πως «στην προσπάθειά της να συκοφαντήσει» τον υπουργό Εξωτερικών «ακολούθησε την τακτική που ακολουθούν όλοι οι λασπολόγοι».

Σε σκληρή γλώσσα ήταν η απάντηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών που τόνισε πως «εάν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα» και τον προκάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα από το 1989 έως και τη δική του θητεία.

Αναλυτικά η απάντηση της Ντ. Μπακογιάννη: 

«Αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Προκαλώ και σήμερα δημοσίως τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό ζήτημα από το 1989 μέχρι και σήμερα. Των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει.

Όσο και να προσπαθεί, από απολογούμενος δεν μπορεί να γίνει κατήγορος. Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.

Αν δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, ας προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα: Να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε ακόμα:

- Απόρρητα έγγραφα (30) αποχαρακτήρισε το ΥΠΕΞ για να ρίξει στη «μάχη» της Βουλής

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα