Σφοδρά «πυρά» Ευ. Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

Σφοδρά «πυρά» Ευ. Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας «προχειρότητες», «ερασιτεχνισμούς» αλλά και «κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε επίσης την εκ νέου συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για όλα τα μνημόνια, το «κούρεμα» του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εξηγώντας το σκεπτικό του, τόνισε ότι πρέπει να εξεταστούν όλα για λόγους ιστορικούς και παιδαγωγικούς και για να διασκεδάσει -όπως δηκτικά πρόσθεσε- ο ταλαίπωρος λαός από τις ανακολουθίες σας.

«Να μας εξηγήσετε γιατί σας πήραν από τα χέρια τα 11 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, γιατί συγκεντρώσατε μέσα στο άγχος σας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών φορέων και τα κάνετε ρέπος χωρίς προοπτική αποκατάστασης, γιατί αυξήσατε το χρέος και τώρα "ευνουχίζετε" την εθνική διαπραγμάτευση με αυτά που λέτε με το PSI. Θα τη βλέπετε με το κιάλι τη διαπραγμάτευση του 2012 και θα την προσκυνάτε» είπε.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τις κυβερνητικές τακτικές, υποστηρίζοντας πως το θέμα δεν είναι αν η αντιπολίτευση θέλει μια άλλη κυβέρνηση, το θέμα είναι πώς αισθάνεται η σημερινή κυβέρνηση.

«Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και κυβερνήστε» είπε και σε δραματικούς τόνους πρόσθεσε: «Αλλά προς Θεού πάψετε να "διαπραγματεύεστε" με αυτόν τον τρόπο όπως για το μνημόνιο, το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Λυπηθείτε τη χώρα!».

Ο ίδιος επισήμανε πως «αν είχε επικρατήσει η οικονομική κατάσταση που ίσχυε πριν από 12 μήνες, τότε η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού θα ήταν ευνοϊκότερη για τους ασφαλισμένους», ενώ αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έκανε λόγο για «εξαέρωση του χαρτοφυλακίου και αφελληνισμό των τραπεζών».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι πραγματοποιήθηκε ένα παλιό σχέδιο «αν διαβάσει κανείς τα κείμενα του κ.Βαρουφάκη», προσθέτοντας επίσης ότι είναι «δείγμα της σκληρής δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που πάντα καταλήγει σε υποχώρηση σε όλα».

Αναφερθείς στα πρόσφατα τιτιβίσματα του πρωθυπουργού, μίλησε για «εμπλοκή», ενώ φανερά αγανακτισμένος τόνισε: «Έλεος με τις επιπολαιότητες και τους ερασιτεχνισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με tweets».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζοντας πως «αποτελεί δημαγωγία σε θεσμικό επίπεδο να καλείς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και να τους λες να ευχηθούν να μην κοπούν συντάξεις». Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δημιουργηθεί εθνική δημαγωγία, για να κρυφτεί ο κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός».

Α.Κ.Κ.