Σενάρια ανασχηματισμού για την κάλυψη κενών θέσεων

Σενάρια ανασχηματισμού για την κάλυψη κενών θέσεων

Στην πλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις των δύο υφυπουργών – υποψηφίων Δημάρχων καθώς και αυτής του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να προχωρήσει ενδεχομένως και την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Πρωθυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο ή αμέσως μετά την επιστροφή του αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τοποθετήσει νέο υπουργό Εξωτερικών, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο πρόσωπο του νυν αναπληρωτή Γ. Κατρούγκαλου. Επίσης έχει ακουστεί και το όνομα του Σωτήρη Βαλντέν αν και δεν επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου.

Επίσης, θα καλύψει και τις θέσεις των υφυπουργών Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης, Νάσου Ηλιόπουλου και Κατερίνας Νοτοπούλου που θα αποχωρήσουν προκειμένου να ασχοληθούν με την προεκλογική εκστρατείας του ως υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης αντιστοίχως. 

Στις δύο αυτές θέσεις εξετάζεται η τοποθέτηση προσώπων όπως ο Γ. Ραγκούσης ή ακόμη και ο Ν. Μπίστης ώστε πριν τις εκλογές να δείξει ότι επιχειρεί το δήθεν άνοιγμα στην κεντροαριστερά μέσω αυτών των προσώπων.