Σε σωστή κατεύθυνση η χώρα λέει το 64% - Προβάδισμα ΝΔ με 14%

Σε σωστή κατεύθυνση η χώρα λέει το 64% - Προβάδισμα ΝΔ με 14%

Υψηλά επίπεδα αποδοχής εμφανίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση που διενέργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία παράλληλα εμφανίζει μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που ανέρχεται στο 14%.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση τα πράγματα στη χώρα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 17 - 18 Σεπτεμβρίου 2019, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 64% (23% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προηγούμενη έρευνα της Pulse, επί ΣΥΡΙΖΑ (18-12 Απριλίου), μόλις το 30% απαντούσε προς τη σωστή (14% «σίγουρα σε σωστή» και 16% «μάλλον σε σωστή»).

σκαι

Όσον αφορά συγκεκριμένα την αξιολόγηση των πρώτων μηνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 58% ότι είναι θετική (28% «καλύτερα από ό,τι περίμενα» και 30% «καλά όπως περίμενα»)

σκαι

Αντίθετα, αρνητική σε ποσοστό 57% είναι η αξιολόγηση των πρώτων μηνών του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

skai

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά ποσοστό 14%.

σκαι

skai

 

Αναφορικά με άλλα θέματα της επικαιρότητας, το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε διάθεση στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

σκαι