Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχωρά ο Μητσοτάκης

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχωρά ο Μητσοτάκης

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πολλά νέα πρόσωπα από όλη την Ελλάδα, ορισμένα από τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα παρουσία στον κομματικό μηχανισμό, θα βρεθούν σε κομματικές θέσεις στο πλαίσιο των αλλαγών στη ΝΔ, το οποίο θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr οι αλλαγές θα είναι εκτεταμένες και σε όλα τα κομματικά επίπεδα και θα αγγίξει το 70%. Πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι αλλαγές θα καταδείξουν το μεγάλο στοίχημα το οποίο θέλει να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης. 

Την στροφή της ΝΔ στην κοινωνία , η οποία θα πρέπει να εκφραστεί και μέσα από το νέο οργανόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δείγματα γραφής έχουν ήδη καταγραφεί. 

Αφορμή για τις αλλαγές αυτές αποτελεί η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει στην αντικατάσταση όσων σήμερα κατέχουν θέση στην ΝΔ και επιθυμούν να διεκδικήσουν τον σταυρό στις επερχόμενες εκλογές.  Στο πλαίσιο δε θα αντικατασταθούν μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές αλλά θα υπάρξει μία συνολική ανανέωση με στόχο το κόμμα να ανεβάσει ρυθμούς με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. 

Αναφορικά λοιπόν με τις υποψηφιότητες ο κ. Μητσοτάκης ήδη πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε ανακοινώσει ότι πέντε γραμματείς του κόμματος  θα είναι υποψήφιοι στις τρεις νέες Περιφέρειες της Β' Αθηνών:

-  ο Βασίλης Σπανάκης γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων,
- η Ζωή Ράπτη γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος,
- ο  Τάσος Γαϊτάνης γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
- ο Νίκος Κωστόπουλος γραμματέας Επιστημονικών Φορέων και ο Βασίλης Ξυπολυτάς  γραμματέας Παραγωγικών Τομέων.

Υποψήφιοι θα είναι και δύο εκ των αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στον νότιο τομέα Αθηνών και ο Νίκος Ρωμανός στον Βόρειο Τομέα. 

Δεν αποκλείεται όμως  μαζί με τις αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει και επίσημα τις νέες εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες θα ριχθούν στην μάχη οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, μετά την κατάτμηση της πάλαι ποτέ Β Αθήνας.  Η σχετική λίστα είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό και από αυτή θα απουσίαζουν δύο βουλευτές που εξελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στην τότε  Β Αθήνας. 

Το πρώτο είναι αυτό του Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος  ηγείται πλέον της μάχης της ΝΔ για την ευρωβουλή.

Το δεύτερο είναι αυτό της  Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να διεκδικήσει την είσοδό της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι εκλεγμένοι βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες,  κατανέμονται  ως εξής:

- Στον Βόρειο Τομέα  Αθηνών, που διαθέτει  15 έδρες θα περιληφθούν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής  Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ θέση στο συγκεκριμένο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα έχουν οι:

- Γιώργος Κουμουτσάκος

- Νίκη Κεραμέως

- Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, επικεφαλής θα είναι  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  Από τους σημερινούς βουλευτές  στο  ψηφοδέλτιο  θα βρίσκονται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

- Ο νότιος τομέας Αθηνών θα έχει 18 έδρες. Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θέση θα βρίσκονται οι βουλευτές:

- Νίκος Δένδιας, 

- Σοφία Βούλτεψη

- Άννα Καραμανλή

Παρελθόν επίσης αποτελεί και η «παλιά» Περιφέρεια Αττικής. Στη θέση της βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής και η περιφέρεια Δυτικής Αττικής. Στον Ανατολικό Τομέα Αττικής, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είναι οι βουλευτές: 

- Μάκης Βορίδης,

- Γιώργος Βλάχος,

- Βασίλης Οικονόμου 

- Γεωργία Μαρτίνου ενώ

στο Δυτικό Τομέα το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει:

- Tον Θανάση Μπούρα.

Σε τελικό στάδιο επεξεργασίας είναι και η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο κ.Μητσοτάκης, με την ανακοίνωση του να τοποθετείται στο επόμενο διάστημα.