Σε πραξικόπημα κάλεσε η Χρυσή Αυγή - Την αποβολή της αποφάσισε η Βουλή

Σε πραξικόπημα κάλεσε η Χρυσή Αυγή - Την αποβολή της αποφάσισε η Βουλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια απίστευτη πρόκληση για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας προχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, καλώντας ουσιαστικά το στρατό να ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα και κατά συνέπεια το πολίτευμα της χώρας. 

«Καλούμε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει απατρίδωτο τον Τσίπρα και προδότη τον Παυλόπουλο.

Μάταια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης προσπάθησε να βάλει τάξη. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επέμενε φωνάζοντας «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες». 

Ο Χρήστος Παππάς συνέχισε την πρόκληση, λέγοντας ότι κάθε βουλευτής είναι υπεύθυνος των λόγων του και αναλαμβάνει την ευθύνη και μάλιστα υποστήριξε ότι ο Βούτσης εφαρμόζει τη γνωστή τακτική της σταλινικής αριστεράς. «Σας πονάει η παρουσία Ελλήνων εθνικιστών μέσα και έξω από τη βουλή», συνέχισε. 

Το λόγο πήρε άμεσα ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι σήμερα έπεσαν οι μάσκες, καθώς η Χρυσή Αυγή που έχει έρθει στη Βουή με την ψήφο συμπολιτών μας κάλεσε ευθύτατα σε στρατιωτικό πραξικόπημα. 

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης απολύτως σχεδιασμένης και διχαστικής που θέλει να προκαλέσει σήμερα και αύριο βίαια επεισόδια», τόνισε ο κ. Βούτσης και δεσμεύτηκε να εισηγηθεί σε έκτακτη διάσκεψη των προέδρων να συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα της Βουλής, με εισήγηση την αποβολή της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται πως η Βουλή συμφώνησε ομόφωνα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης καταδικάζοντας το περιστατικό, ανέφερε πως όσα ακούστηκαν είναι πράγματι άνω ποταμών και δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην Ολομέλεια Βουλής. «Ξεπερνάνε τη φαντασία όσα ακούστηκαν», είπε και συμφώνησε με τον κ. Βούτση να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος διαπίστωσε ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε τον ελληνικό στρατό να διαπράξει κακούργημα εσχάτης προδοσίας και ζήτησε αυτό να καταδικαστεί από όλους. 

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή το περιστατικό, ανέφερε ότι στο διήμερο που έρχεται, πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί, να χαμηλώσουμε τους τόνους της αντιπαράθεσης, γιατί μέσα από τέτοιες καταστάσεις και φαινόμενα επωάζεται το αυγό του φιδιού…». 

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησαν να μην διαγραφεί η αναφορά του Μπαρμπαρούσης από τα πρακτικά. 

Εξάλλου, ο Δημήτρης Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι απαιτείται να επιληφθεί ο εισαγγελέας αλλά και να υπάρξει τιμωρία στους βουλευτές της Χρύσης Αυγής. «Όταν μιλάμε για να πέσουν κεφάλια και να καταλύσουμε τη Δημοκρατία το να λέμε να κοπεί ένα χιλιάρικο ο μισθός είναι σαν να χαϊδεύουμε την ανομία, τους ναζί και τους φασίστες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

ΓΕΕΘΑ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες στην αποστολή τους

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ , με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ, στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη:

- Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση- Διαβίβασε τα πρακτικά ο Στ. Κοντονής