Σε πανικό ο Αλ. Τσίπρας - Εξαγγέλλει παροχές μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές στο... σκάφος

Σε πανικό ο Αλ. Τσίπρας - Εξαγγέλλει παροχές μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές στο... σκάφος

Του Θανάση Παπαδή

Προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ειδικά μετά την παραδοχή από μέρους της Κατερίνας Παναγοπούλου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας το περασμένο καλοκαίρι, πράγμα που έως το απόγευμα απέφευγαν να σχολιάσουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την Ξάνθη όπου περιόδευσε ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα θα ανακοινώσει μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, το νέο πακέτο που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και όχι εφάπαξ.

Η κίνηση αυτή είναι άκρως αμυντική δεδομένου ότι από αύριο θα πρέπει να υπερασπιστεί στη Βουλή τον Παύλο Πολάκη μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του τελευταίου η Νέα Δημοκρατία.

Η θέση του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά δύσκολη και για τον λόγο αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι στα Ιωάννινα και επισπεύστηκε η ανακοίνωση των μέτρων, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στρέψει αλλού την δημόσια συζήτηση, όσο και αν αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Επίσης προκαλεί εντύπωση και το γεγονός ότι η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις, πριν υπάρξει έστω ενημέρωση της τρόικας για το νέο πακέτο. Αυτή έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί και βέβαια είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιώδης αντίδραση δεδομένου το μορατόριουμ που υπάρχει ενόψει ευρωεκλογών.

Σύμφωνα πάντως με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι όποιες ανακοινώσεις θα έχουν να κάνουν με παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ, τα πρώτα κλιμάκια του φόρου εισοδήματος και του μειωμένου ΦΠΑ στα τελευταία πέντε νησιά. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάποιου είδους θέσπισης 13ης σύνταξης σε κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων, αν και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Τέλος δεν αναμένεται να ανακοινωθεί κάτι άξιο λόγου για το αφορολόγητο και το θέμα θα παραπεμφθεί στην επόμενη κυβέρνηση με το γνωστό σλόγκαν… «με εμένα πρωθυπουργό δεν θα μειωθεί».