Σε λιγότερο από 24 ώρες έγιναν οι αλλαγές στην κυβερνητική δομή

Σε λιγότερο από 24 ώρες έγιναν οι αλλαγές στην κυβερνητική δομή

Λιγότερο από 24 ώρες μετά εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ελάχιστες ώρες μετά την ορκωμοσία του ήταν έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές, τις συγχωνεύσεις και τις μεταφορές αρμοδιοτήτων από υπουργείο σε υπουργείο. Αποτέλεσμα, σε κάποιους οργανισμούς το είδαν μπροστά τους με το που έφτασαν το πρωί για να πιάσουν δουλειά.

Πλέον επιβεβαιώνεται πως ο πρωθυπουργός εννοούσε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αλλά και τη δήλωση που είχε κάνει προεκλογικά σημειώνοντας ότι «είμαι έτοιμος να κυβερνήσω». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το γεγονός πως το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης ήταν έτοιμο και υπογράφτηκε άμεσα από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι διοικήσεις και οι υπάλληλοι Οργανισμών και υπηρεσιών βρέθηκαν πάντως προς εκπλήξεως. Η αμεσότητα με την οποία κινήθηκε ο νέος πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι εξέπληξε. Άλλαξε τη δομή, παρουσίασε άμεσα την νέα του κυβέρνηση που ήδη τυγχάνει θετικών σχολίων εντός αλλά και εκτός Ελλάδος και ταυτόχρονα προχωρεί στις πρώτες συσκέψεις για κρίσιμα θέματα, όπως αυτό τη ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση τα δείγματα γραφής προδιαγράφουν εξελίξεις με ταχύτατους ρυθμούς. Άλλωστε άμεσα κατατίθενται και τα νομοσχέδια που αφορούν στο Άσυλο, τον Ποινικό Κώδικα, τις ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να καταστεί εφικτή η διοίκηση των Δήμων καθώς και το νέο φορολογικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στα social media γίνεται αντιπαραβολή με την έναρξη της λειτουργίας της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα βάσει των όσων ο ίδιος δήλωσε προεκλογικά ότι έκανε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.