Σε Βρυξέλλες και Λονδίνο ο Τζ. Κέρι

Σε Βρυξέλλες και Λονδίνο ο Τζ. Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες μετά την θύελλα που προκάλεσε στην Ευρώπη η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του περιβάλλοντός του.

Ο Κέρι, ο οποίος έφτασε σήμερα στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο θα συναντήσει και αύριο, Δευτέρα, προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί εκεί με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, την οποία αρχικά προβλεπόταν να συναντήσει σήμερα στη Ρώμη.

Μετά τις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ κι άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά τη συνάντησή του με τον Χάμοντ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Οι ΗΠΑ δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της Πέμπτης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ιδιαίτερα τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην παγκόσμια ανάπτυξη και τις δονήσεις που μπορεί να προκαλέσει στις διεθνείς χρηματαγορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ