ΗΠΑ: Σε αναβρασμό οι Ρεπουμπλικανοί ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Σε αναβρασμό οι Ρεπουμπλικανοί ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ εξέφρασε τον εκνευρισμό του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα τόσο στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όσο και στο Κόμμα των Δημοκρατικών, ενώ φημολογείται ότι θα επιχειρήσει να είναι προεδρικός υποψήφιος το 2020, μεταδίδει το CNN.

“Είμαι ακόμη Ρεπουμπλικάνος. Δεν έχω εγκαταλείψει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με εγκατέλειψε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέισικ στην τηλεοπτική εκπομπή του CNN “State of the Union.”

“Στην πολιτεία μου, έχουμε ισορροπημένους προϋπολογισμούς και πλεονάσματα, ενώ έχουμε μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας, οι άνθρωποι λένε, 'Λοιπόν ο Κέισικ δεν είναι συντηρητικός.' Τι σημαίνει αυτό;”

“Ελάτε στην πατρίδα μας, εκεί που βασικά ζούμε. Πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους, από την κορυφή μέχρι την βάση. Όχι μόνο γι' αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή, αλλά για όλους. Μπορώ να επαναφέρω αυτό το κόμμα. Αυτό είναι που θα πράξω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,” υποστήριξε ο ίδιος.

Ο Κέισικ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι προεδρικός υποψήφιος το 2020, τονίζοντας ότι κρατάει όλες τις επιλογές του ανοιχτές.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που τον φέρουν ν' αναζητά μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ωστόσο, ο ίδιος είχε δηλώσει στο CNN νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πιθανό.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν μία σκληρή πρόκληση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου με δεδομένη την απέχθεια των ψηφοφόρων για την “σκληρή γλώσσα,” αλλά και τον “διχαστικό λόγο” του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν έχει ιδέα για την πολιτική στάση που θα τηρήσουν οι Δημοκρατικοί.

Ο Κέισικ δήλωσε ότι προβλέπει “έναν μεγάλο ωκεανό ανθρώπων της μεσαίας τάξης που θα πρέπει κάποιος να προσεγγίσει το Νοέμβριο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αντικειμενικοί. Οι άνθρωποι αυτοί είναι λογικοί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέισικ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ