Σχεδιάζουν προσχώρηση των έξι προθύμων - «Κοντός ψαλμός»... λέει ο Βούτσης

Σχεδιάζουν προσχώρηση των έξι προθύμων - «Κοντός ψαλμός»... λέει ο Βούτσης

Σχέδιο προσχώρησης έξι προθύμων βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της... Γκαζόζα στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων. Ο Χριστόφορος Βερναδάκης επιβεβαίωσε τον σχετικό σχεδιασμό και ο Νίκος Βούτσης τον επικύρωσε δηλώνοντας: «Κοντός Ψαλμός αλληλούια».

Μετά το έμφραγμα που σημειώθηκε στη Βουλη την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ και τις «γκαζόζες» του Π. Καμμένου, το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρόεδρος της Βουλής εξετάζουν τις διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έξι πρόθυμοι βουλευτές και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 151.

Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της... γκαζόζας και της απουσίας ή της καταψήφισης απο΄την πλευρά των ΑΝΕΛ ορισμένων νομοσχεδίων. Επίσης θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που θα ανακύψει από ενδεχόμενη διάλυση της ΚΟ με την αποχώρηση, όταν αυτή γίνει, του Θ. Παπαχριστόπουλου και την παράδοση της έδρας του στον Τέρενς Κουίκ.

Βέβαια μεταξύ των έξι προθύμων που έδωσαν στην Κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης βρίσκεται και ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. Εν τούτοις οι αλλαγές πλεύσεις βουλευτών το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι τέτοιες που δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου μια ακόμη.

Σε ό,τι αφορά τωρα την πλειοψηφία των 151 ο υπουργός Επικρατείας, στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρας, Χριστ. Βερναρδάκης δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS247 ότι μελετάται το σενάριο προσχώρησης των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα παρενέβη όμως και ο πρόεδρος της Βουλής που κληθείς να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους ανέφερε με νόημα «κοντός ψαλμός αλληλούια». Εκτιμάται ότι ο Νίκος Βούτσης που βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως απέδειξε και η σημερινή επιστολή του, γνωρίζει ακριβώς τους σχεδιασμούς για το θέμα αυτό.