Σαρώνει σε αρνητικές ψήφους το σποτ της Ρένας Δούρου

Σαρώνει σε αρνητικές ψήφους το σποτ της Ρένας Δούρου

Σε μια πραγματική δημοσκόπηση μετατρέπεται ο αντίκτυπος από το προεκλογικό σποτ για το Μάτι της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, με τα αρνητικά σχόλια να «εκτινάσσονται», αποτυπώνοντας την πραγματική εικόνα που έχει διαμορφωθεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές για την περιφέρεια και την υποψηφιότητά της.

Μέσα σε μιάμιση μέρα από την ημερομηνία ανάρτησης του σποτ και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι δέχτηκε περισσότερα από 1.400 «unlike», ενδεικτικό της άποψης που έχουν οι πολίτες για το ρόλο που διαδραμάτισε η περιφερειάρχης Αττικής στη διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έζησε η ανατολική περιοχή της Αττικής το καλοκαίρι του 2018.

Συγκεκριμένα, εν είδει ενός άτυπου δημοψηφίσματος, η κ. Δούρου έλαβε συνολικά 1.500 αρνητικές ψήφους, έναντι μόλις 84 θετικών ψήφων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να αναρτήσουν κάτω από το προεκλογικό σποτ τα σχόλιά τους.

Να σημειωθεί ότι στο βίντεο η κ. Δούρου προειδοποιεί για το κακό που μπορεί να ξαναέρθει επιρρίπτοντας ευθύνες στην κλιματική αλλαγή και στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης, ζητώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Αττικής για το - όπως αποκαλεί - «αθόρυβο έργο της».

Δηλώνει δε ότι για να αποφευχθούν νέες εκατόμβες θυμάτων όπως αυτή της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι η των πλημμυρών στη μάνδρα με τους 25 νεκρούς προωθεί το μέτρο της επικοινωνίας.

Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων στο προεκλογικό της σποτ «όταν έριξαν το φταίξιμο σε μένα για το Μάτι έμεινα σιωπηλή» και πως αρνήθηκε «να κοιμάται ήσυχη τα βράδια» και η ίδια προτίμησε να επικεντρωθεί στο έργο της και στην περίθαλψη των θυμάτων.

Εν συνεχεία, επισημαίνει πως το πότε θα ξεσπάσει η επόμενη φωτιά «εξαρτάται από δυνάμεις ανώτερες από εμάς». «Οι σφοδρές κλιματικές αλλαγές μπορούν και θα προκαλέσουν περισσότερες τέτοιες πυρκαγιές σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί», προσθέτει και ότι την επομένη θα είναι προετοιμασμένη για αυτές, χρησιμοποιώντας το πιο σημαντικό εργαλείο, την επικοινωνία, που θα σώσει ζωές.