Σαμαράς για Τσίπρα: Τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος

Σαμαράς για Τσίπρα: Τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος

Επίθεση στην κυβέρνηση, αυτοκριτική αλλά και μήνυμα συσπείρωσης προς όλες τις πτέρυγες της ΝΔ. Αυτό ήταν το τρίπτυχο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο 10ο συνέδριο του κόμματος. «Λάθη έγιναν απ' όλους από αυτούς που κυβέρνησαν αλλά και από αυτούς που δεν κυβέρνησαν», είπε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ έστρεψε τα βέλη τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις υποσχέσεις που έδωσε, για το αχρείαστο 3ο Μνημόνιο αλλά και το 4ο …. «κάβα». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής τους «είχε προειδοποιήσει, αφού ψέματα δεν είπε», εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευθύνεται διότι «μοίραζε παροχές από δανεικά». «Ευθύνονται όσοι αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις, όσοι οικοδόμησαν το πελατειακό κράτος, όσοι με τις ντουντούκες πρωτοστάτησαν στο τσουνάμι λαϊκισμού. Έχει και η παράταξη το μερίδιο της ευθύνης εκείνοι όμως δεν έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κάνει έστω ένα λάθος», είπε με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «προτεραιότητα» να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί «έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα, γιατί παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε αποθήκη με καύσιμα, και κάποιος θα πρέπει να τους πάρει τα σπίτια από τα χέρια». Η μόνη παράταξη που μπορεί, σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, να το κάνει αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία. «Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός», προσέθεσε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος λίγο νωρίτερα τόνιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον χάσει οποιοδήποτε ηθικό πλεονέκτημα. Άλλωστε, ο « ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του, είναι ο ίδιος το λάθος, το ατύχημα που δεν έπρεπε να γίνει», κατά τον Α. Σαμαρά.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε και σε μια αναδρομή σχετικά με τα πεπραγμένα των δύο κυβερνήσεων. Κατέληξε, μάλιστα, στο συμπέρασμα «τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος», με τους συνέδρους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. «Σωστά του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο, ότι μετακόμισε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μας πήγε σε capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο! Ξεχνάει ότι σήμερα το κράτος δεν πληρώνει τίποτε και κανένα. Έχουν σκουπίσει όλα τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα από δήμους, περιφέρειες και νοσοκομεία. Ονειρεύεται ότι έτσι έφτιαξε και αυτός πλεόνασμα. Τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος», υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς. Αναφέρθηκε, δε, στην σημασία των μεταρρυθμίσεων παντού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν περισσεύει στην μεταρρυθμιστική αναγέννηση της χώρας αλλά η παράταξή μας είναι ο κορμός του μεταρρυθμιστικού κινήματος. Τέλος, επισήμανε ότι η δικαίωση της ΝΔ και το μεταρρυθμιστικό της πρόσωπο είναι τα μεγάλα όπλα που θα φέρουν την νίκη και έκανε λόγο για μια οριστική νίκη κατά του λαϊκισμού και για ένα συνέδριο ελπίδας για την χώρα.