Σ. Ζαχαράκη: Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί τα τρολς

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 16:06
-A +A
Σ. Ζαχαράκη: Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί τα τρολς

Για fake news κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω και την συζήτησή του με ντόπιο επιχειρηματία. Ειδικότερα, σε βίντεο όπου φαίνεται ο επιχειρηματίας να ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ να καθιερώσει την επταήμερη εργασία, εκείνος φαίνεται να απαντά: «Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη όμως, σε τηλεοπτική διαμάχη της στον Alpha με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σήμερα το πρωί, αποκάλυψε πως το βίντεο που διακινείται δεν είναι παρά αποτέλεσμα μοντάζ.

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για «κοπτοραπτική» και «έσχατο σημείο απόγνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί τα τρολς», ενώ δημοσιοποίησε ολόκληρο το βίντεο της επίμαχης συζήτησης του κυρίου Μητσοτάκη. Εκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας την θέση της ΝΔ για τα εργασιακά λέει αναλυτικά: «Αν εμείς κάνουμε αυτά για την επιχειρηματική κοινότητα, οι απαιτήσεις που έχουμε είναι πολύ συγκεκριμένες: Εργασιακή ειρήνη και προστασία των εργαζόμενων, οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. Εμείς θα δώσουμε και περισσότερα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους και να μην φεύγει το μισό μπόνους σε φόρους και εισφορές, όπως γίνεται σήμερα. Θα σας βοηθήσουμε, ειδικά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να δώσετε πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους, αν θέλετε να κάνετε ένα πρόσθετο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να μπορείτε να το κάνετε.

»Και φυσικά, η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται. Εάν υπάρχει μια κλαδική σύμβαση, εμείς μιλάμε για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει επεκταθεί μέσω της επεκτασιμότητας και δεσμεύει όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να ισχύει, γιατί πρέπει εμείς να μπλέξουμε, αφού έχουν συμφωνήσει στο τι είναι καλό για τους ίδιους, γιατί είναι μια κλαδική σύμβαση καλή για τους εργαζόμενους, γιατί αλλιώς δεν θα την είχαν υπογράψει».

Πουθενά, όπως επισήμανε η κυρία Ζαχαράκη δεν μιλά για επταήμερη εργασία, με την κυρία Αχτσιόγλου να παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά...

Όσον αφορά εξάλλου στο επίμαχο σημείο περί οδοστρωτήρα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην γραφειοκρατία, είπε: «Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που σήμερα κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα».  

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από έναν μήνα, περιέγραψε το σχέδιό του για επταήμερη εργασία. Από εκείνη τη στιγμή, τα στελέχη του κόμματός του προσπαθούν να πείσουν ότι δεν εννοούσε αυτό που όλοι ακούσαμε. Χθες, ήρθε στη δημοσιότητα νέο βίντεο όπου ο κ. Μητσοτάκης συζητά το θέμα της επταήμερης εργασίας με επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων ζητά επταήμερη εργασία και να πάψει να επικρέμεται ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως επισημαίνει η υπουργός Εργασίας, «ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη συνέχεια όχι μόνο δεν απέκλεισε την επταήμερη εργασία, αλλά δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Σήμερα, σε πρωινή εκπομπή του "ALPHA", στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής, έδωσε "πάσα" στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση» υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου.

«Κατόπιν τούτου, καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό "ALPHA", αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και, κυρίως, καλούμε τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας. Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;» διερωτάται η κ. Αχτσιόγλου.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα