Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για μαθητές Γ' Λυκείου

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για μαθητές Γ' Λυκείου

«Θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους», ανέφερε σε ανάρτησή της στο facebook, η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανακοίνωση του επανακαθορισμού της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020.

«Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μέσα σ' ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία», τόνισε.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ζαχαράκη έχει ως εξής: «Όσοι έχουμε δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, γνωρίζουμε καλά ότι αποτελούν μια δύσκολη κι απαιτητική δοκιμασία - είναι, άλλωστε, η τελική δοκιμασία ενός μαθητή. Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν, πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μέσα σ'ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία. Η απόφαση που προβλέπει ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι ανάλογη με όσα οι μαθητές διδάχθηκαν στη φυσική τάξη, έως ότου να κλείσουν τα σχολεία, ελήφθη ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στηρίζοντάς τους σε αυτή τη διαδικασία με κάθε δυνατό μέσο και πάντα φυσικά έχοντας ως βάση τις εισηγήσεις των ειδικών που διαχειρίζονται αυτή την πρωτόγνωρη κρίση».