Σ. Ζαχαράκη: «Φίμωση πολιτικών κρίσεων» η απόπειρα σύλληψης προσώπου που έχει θεσμικό ρόλο

Σ. Ζαχαράκη: «Φίμωση πολιτικών κρίσεων» η απόπειρα σύλληψης προσώπου που έχει θεσμικό ρόλο

Για απόπειρα «φίμωσης πολιτικών κρίσεων» έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, μια ημέρα μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ζητώντας μάλιστα την αυτόφωρη σύλληψή της, ενώ έστειλε μήνυμα πως δεν φοβάται και ουδέποτε φοβήθηκε κάποιον. 

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως η διαφορά θα λυθεί στο δικαστήριο κι ότι δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τον κ. Βαξεβάνη, όμως κατέστησε σαφές πως η ΝΔ πάντοτε θα απαντά σε πρόσωπα που επιδιώξουν να «ρίχνουν λάσπη» σε στελέχη της.

Χαρακτήρισε «ανήκουστο» ότι περιπολικά της Αστυνομίας την αναζήτησαν δύο φορές στα γραφεία της ΝΔ, σημειώνοντας πως απόπειρα σύλληψης προσώπου που έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά απόπειρα «φίμωσης πολιτικών κρίσεων».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως αφότου ενημερώθηκε για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετέβη άμεσα στα γραφεία του κόμματος και περίμενε έως τα μεσάνυχτα για τρίτο έλεγχο της Αστυνομίας, που τελικά δεν έγινε.

«Ο κ. Βαξεβάνης κρίνεται για το πώς κάνει χρήση των νομικών μέσων», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι το ζήτημα είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Ξεκαθάρισε δε ότι από την πλευρά της δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω διάσταση στο θέμα υποβάλλοντας δική της μήνυση. 

Τέλος, κατηγόρησε ευθέως τον εκδότη της εφημερίδας Documento ότι λειτουργεί ως βραχίονας της κυβέρνησης με αποστολή την λασπολογία και την συκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων, ενώ υπογράμμισε πως για αυτόν τον λόγο δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ως απλώς ιδιώτης.