Σ. Θεοδωράκης: Όχι εκλογές πριν κλείσει ο κύκλος των αξιολογήσεων

Σ. Θεοδωράκης: Όχι εκλογές πριν κλείσει ο κύκλος των αξιολογήσεων

"Δεν χρειάζονται εκλογές εάν δεν κλείσει ο κύκλος των αξιολογήσεων και η χρηματοδότηση της χώρας. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές. Ένα new deal», τονίζει ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ενω για την συγκέντρωση "Παραιτηθείτε" της ερχόμενης εβδομάδας αναφέρει ότι βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού είναι ελεύθερα να πάνε στη συγκέντρωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπογραφη της συμφωνίας για το Ελληνικό ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι "οι μεταρρυθμίσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κυρίως νέοι φόροι, νέες εισφορές και τώρα τελευταία κάποιες αποκρατικοποιήσεις. Υπογράφει δηλαδή τις συμφωνίες που οι προηγούμενοι έκαναν χωρίς καμία αλλαγή ή βελτίωση. Στην Παιδεία, στο Δημόσιο, στη Δικαιοσύνη, στην Αποκέντρωση δεν κάνει τίποτα. Ή μάλλον τα κάνει όλα λάθος".

Για το θέμα του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος του Ποταμιού αναφέρει πως το κόμμα του θα συμμετέχει στο διάλογο αλλά επεσήμανε "ούτε που ξέρουμε τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση. Η κοινωνία είναι καχύποπτη μαζί της. Και δικαίως. Πάνε από ψέμα σε ψέμα και από αυταπάτη σε αυταπάτη. Ας πουν τι θέλουν και μετά συζητάμε".

Στην ερώτηση εάν επιμένει στην άποψη ότι οι εκλογές δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή τη χώρα, απάντησε πως "σε αυτά τα θέματα είναι καλό να είσαι συγκεκριμένος. Εκλογές πότε; Τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο; Εμείς λέμε όχι. Μέχρι να τελειώσουν οι αξιολογήσεις και χρηματοδοτηθεί η οικονομία, η χώρα δεν μπορεί να μπει στην περιπέτεια των εκλογών".

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

"Όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που σκότωσε την ελπίδα. Έκανε τους νέους να μισήσουν την πολιτική. Κρατισμός- λαϊκισμός είναι η ιδεολογία τους. Πώς θα συνεργασθούμε μαζί τους; "Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα. Και δεν είναι αθώα του αίματος. Η Ελλάδα χρεοκόπησε με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για το αν προχωρά το σχέδιο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως "δεν υπήρξε ποτέ αυτό το σχέδιο. Εμείς, αλλά νομίζω και οι περισσότεροι κεντρώοι προοδευτικοί πολίτες, αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί μια νέα μεγάλη παράταξη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης".

Τέλος για το αν θα είναι υποψήφιος αρχηγός σε ένα τέτοιο σχήμα απάντησε, "σκοπός είναι η εκλογή ενός ηγέτη από τη βάση, να συγκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, όλη την προοδευτική παράταξη και όχι μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτό είναι το στοίχημα μας. Αν το πετύχουμε, θα έχουμε κερδίσει, ανεξαρτήτως αν εκλεγώ εγώ ή κάποιος άλλος".