Σ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για σκληρότερα μέτρα

Σ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για σκληρότερα μέτρα

Κατά της διεξαγωγής νέων εκλογών τάχθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ενώ για το θέμα της διαπραγμάτευσης ανέφερε πως η η κυβέρνηση "έχει συμφωνήσει για σκληρότερα μέτρα και περιμένει τη σωστή στιγμή για να το πει».

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης ανέφγερε πως «είναι αστείο να μιλάμε για εκλογές και δεν καθόλου ευνοϊκό για τους Έλληνες να πάμε σε εκλογές μετά από 8 μήνες». Για την διαπραγμάτευση ανέφερε πως «Θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την αντίθεση που διαφαίνεται μεταξύ του ΔΝΤ και του Σόιμπλε», και πρόσθεσε ότι «κάποιος να πει στην κυβέρνηση ότι πολιτεύεσαι με βάση τα συμφέροντα της χώρας και όχι με το ποιοι είναι παλιοί εχθροί».«Πιστεύω ότι θα πάμε σε μια πολύ πιο "light" αξιολόγηση η οποία θα ψηφιστεί από τους 153 της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, «μια ανίκανη κυβέρνηση που πυροβολεί τα πόδια της είναι πιθανό να πέσει ανά πάσα στιγμή».

Για το προσφυγικό ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε πως το δόγμα της κυβέρνησης είναι ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνα τους. Οι αντιθέσεις όμως οξύνονται. Και αναφερόμενο ειδικά στον Πειραιά τόνισε πως εκεί "κυριαρχούν ακραίοι δυο πλευρών. Αυτοί που κάνουν την επαναστατική τους άνοιξη και αυτοί που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες», τόνισε ενώ αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στον Πειραιά είπε: «Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Φύσσα, κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί».