Σ. Πιτσιόρλας για το Ελληνικό: Δεν υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι από τις προσφυγές

Σ. Πιτσιόρλας για το Ελληνικό: Δεν υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι από τις προσφυγές

«Αν θέλουμε όντως φιλοεπενδυτικό κλίμα κι αν θέλουμε επενδύσεις, πρέπει πριν από όλα να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια δικαίου για τους επενδυτές» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Έθνος.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση για το Ελληνικό μετά τις προσφυγές στο ΣτΕ, ο υφυπουργός απάντησε:

«Η δυνατότητα προσφυγής κατά των αποφάσεων του ΣτΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κι η άσκησή του αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ιδιαίτερα σε μεγάλης κλίμακας έργα. Ήταν εντελώς απίθανο, λοιπόν, να μην υπάρχουν προσφυγές για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ όμως ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ενόψει της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος υπήρξε πολύ προσεκτική και ουσιαστική ώστε να μην υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι. Κι αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε τώρα και να καταλάβουν κι όλοι όσοι άσκησαν μια ατεκμηρίωτη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ότι εάν θέλουμε όντως φιλοεπενδυτικό κλίμα κι αν θέλουμε επενδύσεις, πρέπει πριν από όλα να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια δικαίου για τους επενδυτές. Και στην περίπτωση του Ελληνικού χρειάστηκε πολλή δουλειά ώστε να εξασφαλιστούν εκ των υστέρων κι όχι εξ αρχής, όπως θα έπρεπε, οι όροι της ασφάλειας δικαίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ