Σ. Λυκούδης: Θα πρέπει στο Κιν. Αλλ. να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση

Σ. Λυκούδης: Θα πρέπει στο Κιν. Αλλ. να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση

Να πέσουν οι τόνοι στο Κίνημα Αλλαγής ζήτησε ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη του στο “THEMA RADIO”. Την ίδια ώρα, όμως, έκανε σαφή τη δυσφορία του για όσους θεωρούν ότι όταν μιλά η πρόεδρος όλοι οι άλλοι σωπαίνουν.

«Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά και προσεγγίσεις, αλλά θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση» τονίζει και καταλήγει «Το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμο και πιο προσεκτικό. Στο σύνολο του όμως».

Πάντως, καταδίκασε όλους όσοι εκτιμούν ότι δεν έχουν θέση στο ΚΙΝΑΛ όσοι διαφωνούν με την Φώφη Γεννηματά.  «Αλίμονο εάν οι διαφωνίες που υπάρχουν αντιμετωπίζονται από τα πιο επίσημα χείλη στη λογική αφού δεν τα βρίσκουμε άντε να τελειώνουμε» τονίζει και διαμηνύει αυστηρά «Εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσει καθόλου. Διότι είναι λογική τα κεφάλια μέσα αν θέλετε να προχωρήσουμε. Αν είναι δυνατόν. Δεν ήθελα να το πω εγώ αυτό, αλλά ειδικά για ανθρώπους που έχουν περάσει όπως εγώ και άλλοι πολλοί από την τρύπα της βελόνας για την ιστορία των συλλογικών διαδικασιών και των δημοκρατικών κομμάτων, αυτό δεν αντέχεται», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, εμφανίστηκε προβληματισμένος για  το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, αλλά χωρίς άμεση συμμετοχή διότι πραγματικά υπάρχουν ζητήματα τα οποία πιστεύω ότι εμποδίζουν την μακροημέρευση του πειράματος. Αυτό δεν έχει σχέση τόσο με τις διαφορές, όσο με την αντίληψη που υπάρχει για το τι συγκροτούμε, πω το συγκροτούμε, τι φυσιογνωμία έχει, πως λειτουργεί. Όλα αυτά είναι σοβαρά ζητήματα που δεν τα έχουμε λύσει», είπε.

Αλέξανδρος Διαμάντης