Σ. Λαβρόφ: Πολλοί «Μακεδόνες» έχουν αμφιβολίες για τη συμφωνία των Πρεσπών

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 19:48
-A +A
Σ. Λαβρόφ: Πολλοί «Μακεδόνες» έχουν αμφιβολίες για τη συμφωνία των Πρεσπών

Στη δήλωση ότι πολλοί πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν αμφιβολίες για την συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενους στους κατοίκους της γειτονικής χώρας ως «Μακεδόνες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Στη συνέχεια ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε ότι υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θα στηρίξει καμία πλευρά στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου παρ' όλο που η Μόσχα έχει εκφράσει επανειλημμένως στο παρελθόν την έντονη ενόχλησή  σχετικά με την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO, η οποία θα ισχύσει εφόσον κυρωθεί η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας επισήμανε πως εσωτερικά ζητήματα στην ΠΓΔΜ και στο Κόσοβο θα πρέπει να λυθούν με βάση την βούληση των πολιτών της εκάστοτε χώρας, κι όχι μέσω παρεμβάσεων από το εξωτερικό – πιθανώς σε μια αιχμή για την στήριξη που προσφέρει η Δύση στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμη, σημείωσε ότι τα Βαλκάνια δεν πρέπει να μετατραπούν σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Μόσχα αντιλαμβάνεται τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη ως τμήμα της ιστορικής σφαίρας επιρροής της και διαφωνεί με την επέκταση του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Φωτογραφία AP

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα