«Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις το 2014»

«Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις το 2014»

«Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις το 2014» παραδέχτηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην τηλεόραση του One Channel αναγνωρίζοντας ότι το κόμμα του είχε ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Οι παραδοχή του έρχεται μετά τη δήλωση του Νίκου Βούτση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015.

«Το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Δηλαδή να πάρει αυτός όλα τα μέτρα. Ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015. Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα προκήρυσσε εκλογές νωρίτερα. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει το χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό» υποστήριξε σήμερα ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και της πολιτικής κρίσης. Όλοι οι νέοι κάνουν λάθη», και πρόσθεσε πως «στη δημόσια διοίκηση κυριαρχούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαρκείς προσβάσεις ούτε εμπειρία».