Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για προπαγάνδα

Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για προπαγάνδα

 

Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για προπαγάνδα» εκφράζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ θέλει μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και την ευημερία του ελληνικού λαού.

«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Εμείς θέλουμε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και την ευημερία του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για προπαγάνδα. Κυρίως με αιχμή του δόρατος το Άρθρο 86, ενώ γνωρίζει ότι αυτό έχει στην πράξη καταργηθεί με τον νόμο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (3691/2008) για το ξέπλυμα χρήματος που δεν υπόκειται σε παραγραφή», σημειώνει η κ. Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη στη συνέντευξή της σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «προτείνει αλλαγές σε άρθρα που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει ή καταστρατηγήσει» χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει δημοψήφισμα όταν «ο ίδιος έχει μετατρέψει το "Όχι" σε "Ναι" και τα τώρα θέλει να πάψει η σύνδεση της προεδρικής εκλογής με εκλογές, ενώ αυτό έπραξε το 2014».

Σχετικά με τα θέματα της διαφθοράς η κ. Βούλτεψη υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις Εξεταστικές Επιτροπές για να ρίχνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους» και σημειώνει ότι «όποιος δεν έχει να παρουσιάσει έργο κατασκευάζει σκάνδαλα».

Τέλος, αναφερόμενη στην οικονομία, η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά την δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια» και αναφερόμενη στην κυβέρνηση εκφράζει την άποψη ότι «θυμάται την οικονομία όταν πρέπει να δικαιολογήσει εθνικές υποχωρήσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών και της Αλβανίας».