Σ. Βούλτεψη: «Βόμβα» που έπεσε στη χώρα, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Σ. Βούλτεψη: «Βόμβα» που έπεσε στη χώρα, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

"Βόμβα που έπεσε στη χώρα", χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουνίου, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” είπε ότι παρόλα αυτά,δεν ασχολείται κανείς με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και της τιμής του ψωμιού κατά 40%, αλλά μόνο με το αν η ΝΔ έπρεπε να αποχωρήσει ή όχι από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις offshore εταιρίες.

“Η 1η Ιουνίου ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του ΦΠΑ στο 24%, ακρίβυνε το ψωμί πάνω από 40%, έπεσε βόμβα στην Ελλάδα και όλοι ασχολούνται με το αν η ΝΔ έμεινε ή έφυγε, ή με το αν έπρεπε να μείνει ή να φύγει από τη Βουλή”, ανέφερε η κ. Βούλτεψη στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβάλλει την “κυρίαρχη άποψη” με την ανάδειξη του θέματος της αποχώρησης της ΝΔ από το Κοινοβούλιο.

Όπως είπε,η διαδικασία αποχώρησης των κομμάτων από τη Βουλή αποτελεί συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι χθες αποχώρησε και το ΚΚΕ από το Κοινοβούλιο χωρίς να αναδειχθεί το θέμα αντίστοιχα με την αποχώρηση της ΝΔ. Επισήμανε δε, ότι,από τη στιγμή που η διάταξη για τις εξωχώριες εταιρίες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 27 Μαίου δεν είχε καμία σημασία αν η ΝΔ αποχωρούσε ή παρέμενε στη Βουλή. Επίσης, στο ερώτημα αν υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που πιθανόν να ψήφιζαν την τροπολογία σε περίπτωση που παρέμεναν στη Βουλή, η κ.Βούλτεψη απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στο πακέτο προτάσεων της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση, μεταξύ των οποίων και η παράταση της θητείας της Βουλής από 4 σε 5 έτη, υπογράμμισε ότι οι συχνές εκλογές δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και διευκρίνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ κατατίθενται προς διαβούλευση και ότι θα συζητηθούν αρχικά στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ