Σ. Βούλτεψη: Ανικανότητα και σκοπιμότητες στο προσφυγικό από την κυβέρνηση

Σ. Βούλτεψη: Ανικανότητα και σκοπιμότητες στο προσφυγικό από την κυβέρνηση

Η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη, τόνισε η αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η Σοφία Βούλτεψη τονίζει τα εξής:

«Η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας, η οποία μάλιστα έγινε ερήμην της Ελλάδας, δεν εφαρμόζεται.

Τα βόρεια σύνορα μας παραμένουν κλειστά εδώ και δύο χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα και η Γερμανία έχει επιβάλλει ελέγχους στα αεροδρόμια της σε όσους ταξιδεύουν από την Ελλάδα κατά παρέκκλιση της συνθήκης Shenghen.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη, με τους πρόσφυγες να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και τον κ. Μουζάλα να αποφεύγει ακόμη και να επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Λέσβου.

Και εκτός όλων αυτών, οι κύριοι Μουζάλας και Καμμένος αρνούνται να απαντήσουν για το ύψος και τον τρόπο διάθεσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που κατευθύνονται για την ανακούφιση των προσφύγων και την εύρυθμη λειτουργία των κέντρων υποδοχής.

Δυστυχώς, η άρνησή τους δεν είναι μόνον αποτέλεσμα της ανικανότητας τους αλλά υποκρύπτει και σκοπιμότητες».