Κυρ. Μητσοτάκης: Ρύθμιση 120 δόσεων για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κυρ. Μητσοτάκης: Ρύθμιση 120 δόσεων για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα χρέη των Ελλήνων που όλο και αυξάνονται. 

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει μια ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία και για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο «λευκό μητρώο». Υπογραμμίζοντας ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη, ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο: «Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, στην πρόταση της ΝΔ για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά, όπου 4 στους 5 οφειλέτες θα ρυθμιστούν άμεσα με μία ρηξικέλευθη πρόταση που αφενός θα δώσει λύση σε εκατομμύρια πολίτες και αφετέρου θα αυξήσει τις εισπράξεις για το κράτος. Οι οφειλές θα μπορούν να ρυθμιστούν με μια νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 20 ευρώ το μήνα, σε συμφωνία με τους δανειστές.

Ακόμη, για τις επιχειρήσεις η ΝΔ προτείνει μία απλοποιημένη και αυτόματη εξωδικαστική επίλυση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για χρέη σε τράπεζες και δημόσιο. Η διαδικασία ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας και η εξόφληση των πιστωτών θα ολοκληρώνεται εντός 24 μηνών. Και με την παρέλευση τριετίας από την πτώχευση θα απαλλάσσεται ο οφειλέτης από όλα τα χρέη του, εκτός εάν εν τω μεταξύ έχει διαπιστωθεί δόλος κατά την πτώχευση. Και αυτό για να μπορεί να επανέλθει ταχύτερα στην οικονομική δραστηριότητα.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων. Ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες.

Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο “λευκό μητρώο” που προτείνουμε.

Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά.

Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Δείτε εδώ την πρόταση της Ν.Δ. για το ιδιωτικό χρέος.