Reuters: Οι απειλές του Π. Καμμένου εντείνουν την αβεβαιότητα για την Ελλάδα

Reuters: Οι απειλές του Π. Καμμένου εντείνουν την αβεβαιότητα για την Ελλάδα

Οι απειλές του Πάνου Καμμένου να αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς ψήφιση στην Βουλή εντείνουν την αβεβαιότητα για μια χώρα που μόλις βγήκε από τα προγράμματα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters δίνοντας με τον τρόπο αυτό την εικόνα που δημιουργείται στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά το πρακτορείο θέτει τα ζητήματα που ανακύπτουν από το γεγονός πως η χώρα δείχνει απουσία πολιτικής σταθερότητας κάτι που πλήττει και την όποια διαδικασία εξόδους στις αγορές. Είναι δεδομένο άλλωστε πως οι αγορές αντιμετωπίζουν διαφορετικά χώρες οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη και διαθέτουν εύλογο πολιτικό χρόνο.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της σύμπραξης των δύο κομμάτων, το πρακτορείο γράφει ότι η συμφωνία που έκανε ο Αλ. Τσίπρας για την αλλαγή του ονόματος της «Μακεδονία» (όπως αναφέρεται στο άρθρο) σε «Βόρεια Μακεδονία» διέλυσε τον «μήνα του μέλιτος» έπειτα από την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης τον Αύγουστο, φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τις αντιθέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το Reuters μεταφέρει τις δηλώσεις Καμμένου, ότι η «αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφασίσει "διαζύγιο", έτσι θα γίνει» προσθέτοντας ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η σχέση του με τον Τσίπρα παραμένει «αρμονική».

Σημειώνει ακόμα ότι στην προσπάθειά του να κατευνάσουν τους φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει υποστήριξη για τη Συμφωνία των Πρεσπών από ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές.

Παρόλα αυτά, καταλήγει το Reuters, οι δηλώσει Καμμένου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη του κόμματος να εκτιμούν κατά τη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ότι η συγκυβέρνηση με τον Π. Καμμένο καταρρέει.