Ρεκόρ συμμετοχής στο Συνέδριο - Εντυπωσιακή η παρουσία νέων

Ρεκόρ συμμετοχής στο Συνέδριο - Εντυπωσιακή η παρουσία νέων

Της Μαρίας Μουρελάτου

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώνει το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με τους συμμετέχοντες, συνέδρους και παρατηρητές να έχουν αγγίξει σε λιγότερο από ένα 24ωρο τις 4.507 και τους διοργανωτές να συνεχίζουν να εγγράφουν κόσμο που επισκέπτεται το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Athens στα Σπάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες, τις ομιλίες και τις θεματικές ενότητες που έχουν προγραμματιστεί. 

«Το συνέδριο αυτό είναι από τα πιο ενωτικά συνέδρια των τελευταίων 10ετιών. Το ρεκόρ εγγραφής των μελών είναι απίστευτο για τα σημερινά δεδομένα. Οι θεματικές είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σχετίζονται άμεσα με τις πολιτικές που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα. Η ομιλία του Πρωθυπουργού αναζοπύρωσε το κόμμα γιατί έδωσε ξανά στα μέλη την επιθυμία να ασχοληθούν με αυτό που λέγεται Νέα Δημοκρατία και πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας μας. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο πρόεδρος χθες για τον λαϊκισμό, γιατί όπου υπάρχει μόνο φθείρει και δημιουργεί διαμάχες και γι' αυτό πρέπει να τον καταπολεμούμε με όλα τα μέσα που έχουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός με μια ξεκάθαρη ατζέντα χωρίς να χρησιμοποιήσει ποτέ ίχνος λαϊκισμού και αυτό ακριβώς πέρασε και στον κόσμο», μας είπε ο Νικόλαος Πατσέας, 26 ετών, σύνεδρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Οι αριθμοί από τα στατιστικά που μας έδωσε για το liberal.gr η Διεύθυνση Πληροφορικής της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτικοί ως προς την ανθρωπογεωγραφία που παρακολουθεί στη μεγάλη αίθουσα τους ομιλητές ή συγκεντρώνεται σε «πηγαδάκια» για να συνομιλήσει με φίλους και συναγωνιστές εντός του εκθεσιακού χώρου ή και εκτός για όσους παραμένουν φανατικοί καπνιστές. Με βάση το φύλο, οι γυναίκες έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους με συμμετοχή 37,5 % μέχρι στιγμής ενώ οι άνδρες επικρατούν με 62,5%. Ως προς τις ηλικίες, είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή των νέων στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ με πάνω από το 50% να είναι από 25 έως 44 ετών. Μέχρι τις 14.30 μμ, μάλιστα, μόλις 271 άτομα άνω των 65 ετών είχαν εγγραφεί, αρκετά κάτω από το 10% του συνόλου.

Ο Θεοδωρακόπουλος Ηλίας, 35 ετών, σύνεδρος, αντιπρόεδρος της Τοπικής του Αλίμου και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθεί από την Παρασκευή το συνέδριο και μας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. «Υπάρχει τεράστια συμμετοχή κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό ρεύμα και αποδοχή στο κυβερνητικό πρόγραμμα που υλοποιείται. Δείχνουμε την πολιτική αλλαγή έμπρακτα και θεωρώ ότι η μεγάλη αποδοχή αποτυπώνεται και στη δημοσκοπική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία λένε ότι ξεπερνά τις 17 μονάδες. Όλες οι θεματικές είναι στοχευμένες και πιστεύω ότι η επιτυχία αυτού του συνεδρίου θα ξεπεράσει κατά πολύ όλα τα προηγούμενα. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο ποιότητας, δουλειάς, αξιοποίησης στελεχών, σύνθεσης υπουργικού συμβουλίου είναι τεράστια κι ο κόσμος το βλέπει. Σήμερα έχω δει πολλούς φίλους εδώ από όλη την Ελλάδα, από τα Επτάνησα μέχρι τα Δωδεκάνησα, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση».

Πρόκειται για ένα εξολοκλήρου ψηφιακό συνέδριο, με όλες τις διαδικασίες να εκτελούνται και να ολοκληρώνονται ψηφιακά μέσω μιας εφαρμογής που αφορά αποκλειστικά τις εργασίες του συνεδρίου, από ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι online ερωτήσεις των συνέδρων σε πραγματικό χρόνο και φυσικά με..κάδους ανακύκλωσης παντού. Από τη Διεύθυνση Πληροφορικής, μας ενημέρωσαν ότι τη Δευτέρα το Γραφείου Τύπου θα ανακοινώσει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα πανευρωπαϊκά που έλαβε την πιστοποίηση «ISO 9001» όσον αφορά την ποιότητα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του.

Ο Αλέξανδρος Σπύρου, 42 χρονών, σύνεδρος, πρόεδρος της Β2 Νομαρχιακής στον Νότιο Τομέα και δικηγόρος στο επάγγελμα, στάθηκε ιδιαίτερα στην καινοτομία της χρήσης των νέων τεχνολογιών στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. «Το συνέδριο είναι εξαιρετικό, έχουμε δει μέχρι στιγμής πολύ όμορφα πράγματα. Αυτό που εντυπωσιάζει κυρίως είναι η χρήση νέων τεχνολογιών. Θεωρώ ότι αυτό μαζί με τις σύγχρονες θεματικές του συνεδρίου, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, είναι που έφεραν την τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και τη δυναμική παρουσία των νέων στο εκθεσιακό κέντρο. Είναι μεγάλη η χαρά να βρεθείς από κοντά με παλιούς φίλους και συμμαχητές σου και να βιώσεις ένα τόσο ξεχωριστό συνέδριο, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, σε κανένα άλλο κόμμα».

«Σε αυτήν την παράταξη είμαι παιδιόθεν. Αυτό είναι ένα συνέδριο πολύ σημαντικό με μεγάλη συμμετοχή. Η διοργάνωση είναι πολύ πρωτοποριακή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρώ ότι είναι στον σωστό δρόμο.Τα θέματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, ακούσαμε και τους ξένους σύνεδρους-επισκέπτες το πρωί. Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι από τον λαϊκισμό ενώ στη θεματική του περιβάλλοντος που έπεται, θα μιλήσω κι εγώ όσον αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη σχέση τους με την κλιματική αλλαγή, για να δείξω πώς μέσα από τη μετεωρολογία και την πρόγνωση μπορούμε να αποφύγουμε τραγικά γεγονότα όπως τις πλημμύρες της Μάντρας και τις πυρκαγιές στο Μάτι ώστε ο ελληνικός λαός να μην ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο», είπε στο liberal ο σύνεδρος, πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που θα διεξαχθεί σήμερα στο τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου αφού όπως μας ενημέρωσε η Διεύθυνση Πληροφορικής οι συμμετοχές για το “Night Run” έχουν ήδη ξεπεράσει τις 400.

Μια γυναίκα σύνεδρος, η η Νάντια Σταυροπούλου, πολιτεύτρια της ΝΔ και μέλος των Τομέων Παιδείας και Πολιτισμού μοιράστηκε μαζί μας τη δική της οπτική για το φετινό συνέδριο της ΝΔ. «Συμμετέχω με μεγάλη χαρά και στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Είναι μάλλον το πιο μεγαλειώδες και φαντασμαγορικό συνέδριο όπως είπε χθες στην εναρκτήρια ομιλία του και ο Πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης. Εγώ θα πω ότι είναι και το πιο σύγχρονο συνέδριο, εναρμονισμένο με τις προκλήσεις του σήμερα, κάτι που αποδεικνύεται και από τις θεματικές του αφού εστιάζει σε πολιτικές που λύνουν προβλήματα των πολιτών. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα πολύς, περισσότερος από προηγούμενα συνέδρια. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία γιατί η συμμετοχή αποτυπώνει τον παλμό του κόσμου ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Και δεν μιλάω μόνο για τους πολίτες που βρίσκονται εδώ σήμερα καθώς νιώθω ότι το αποτέλεσμα της διάχυσης της επιτυχούς κυβερνητικής πολιτικής φτάνει σε όλη την κοινωνία. Ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, όπως και προεκλογικά διαμήνυσε, έτσι και πράττει. Αυτό φαίνεται και στο συνέδριο. Έχω συναντήσει χθες και σήμερα συνέδρους και παρατηρητές από όλη την Ελλάδα που είναι φίλοι και συναγωνιστές. Και θέλω να τονίσω ότι επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σύγχρονος, διορατικός και αποτελεσματικός manager, αυτό αποτυπώνεται και στο συνέδριό μας με τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ» γιατί κάνει πράξη αυτό που είπε και στην ομιλία του χθες, ότι «η ΝΔ είναι πάντα νέα», αφού είναι πάντα σύγχρονη και εστιάζει στο σήμερα για να λύσει τα προβλήματα του κόσμου».