Ρ. Δούρου: Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι «τα κάναμε όλα καλά» όταν υπάρχουν νεκροί

Ρ. Δούρου: Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι «τα κάναμε όλα καλά» όταν υπάρχουν νεκροί

Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι «τα κάναμε όλα καλά» όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάνουμε όλοι όλα τέλεια, αναφέρει σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Ρένα Δούρου.

Η περιφερειάρχης Αττικής, 12 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, εμφανίστηκε παραδεχόμενη ότι υπήρξαν λάθη, αλλά όχι της Περιφέρειας, ενώ άφησε αιχμές πως μπορεί κάποιοι να παραπλάνησαν τον Α. Τσίπρα ή να εξωράισαν καταστάσεις. 

Για τον πολίτη που βλέπει να καίγεται το σπίτι του ή να απειλείται η ζωή του, είναι η βασιλική οδός για να μην αποδίδονται ποτέ και σε κανέναν ευθύνες, ανέφερε, ωστόσο ερωτηθείσα εάν υπάρχει κάτι που η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να είχε κάνει για να αποτρέψει την τραγωδία και δεν το έχει κάνει, τόνισε ότι η Περιφέρεια ενήργησε όπως ενεργεί πάντα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι αρμοδιότητες της.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, που ο ρόλος της στις πυρκαγιές είναι να συνδράμει την Πυροσβεστική, έχει εγκαίρως, πολλές φορές, καταθέσει στο δημόσιο διάλογο προτάσεις. 

«Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της», σημειώνει.

Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Δούρου, σημειώνει, «Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα, Αν κάποιοι προσπάθησαν να τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».