Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 00:07

-A +A

Ρ. Δούρου: Δεν περιποιούν τιμή στην κυβέρνηση της Αριστεράς ρυθμίσεις στον «Κλεισθένη»

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 00:07
Ρ. Δούρου: Δεν περιποιούν τιμή στην κυβέρνηση της Αριστεράς ρυθμίσεις στον «Κλεισθένη»
-A +A

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον νέο «Κλεισθένη» εξαπολύει η Περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνοντας ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις και οι προτάσεις της Περιφέρειας.

Συγεκριμένα, σε προδημοσίευση, στο left. gr, της ομιλίας της στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Ρένα Δούρου περιλαμβάνει μια σειρά σημείων στα οποία διατυπώνει τις αντιρρήσεις της στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Ρένα Δούρου τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το γεγονός ότι το άρθρο 203 του υπό διαβούλευση ν/σ, συστήνει με ΚΥΑ μεικτές διυπουργικές επιτροπές ανακαθορισμού αρμοδιοτήτων και διαδικασιών, που έχουν σκοπό «την καταγραφή αρμοδιοτήτων και διαδικασιών της κεντρικής Διοίκησης, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των ΟΤΑ α και β βαθμού ανά πεδίο δημόσιας πολιτικής κάθε υπουργείου». Πρόκειται για ομολογία ότι μετά από 2 χρόνια δεν κατέστη δυνατή η καταγραφή των αρμοδιοτήτων! Θεωρώ ότι δεν περιποιεί τιμή στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς αυτού του είδους η διαπίστωση. Μπορούμε σίγουρα καλύτερα. Χρόνος υπάρχει προκειμένου να αλλάξει το άρθρο αυτό».

Επίσης σε άλλο σημείο της αυριανής της ομιλίας η Ρένα Δούρου θα επισημάνει ότι ο Κλεισθένης Ι ακολουθεί την ίδια δομή με τον Καλλικράτη, μη αποτελώντας έτσι την απαραίτητη τομή με το παρελθόν.

Σε μια ακόμη αιχμηρή παρέμβασή της η κ. Δούρου υπογραμμίζει ότι «πό την ανάγνωση του ν/σ προκύπτει ότι αυτή η εμπειρία, αυτές οι εξ ανάγκης λύσεις (σ.σ. που έχει η Περιφέρεια) που όμως μπορούν να έχουν ευρύτερη εφαρμογή, δεν αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης ή έστω βάση για την απαραίτητη ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη». 

Τέλος η Ρένα Δούρου θα υπενθυμίσει στην αυριανή της ομιλία ότι πριν από 5 χρόνια στο Ναύπλιο ο σημερινός πρωθυπουργός ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίαζε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιοργάνωση και την ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ολόκληρη η προδημοσίευση είναι διαθέσιμη εδώ. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα