Στη Μάνδρα η Ρ. Δούρου για να δει... τα έργα

Στη Μάνδρα η Ρ. Δούρου για να δει... τα έργα

Πλαισιωμένη από μια ομάδα στελεχών της Περιφέρειας, η Ρ. Δούρου βρέθηκε στη Μάνδρα όπου τον Νοέμβριο του 2017 έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι από τις φονικές πλημμύρες, υποστηρίζοντας ότι δεν πήγε εκεί για να υποσχεθεί έργα αλλά για να δει την εξέλιξη ήδη προγραμματισμένων.

«Βρισκόμαστε εδώ όχι για να υποσχεθούμε έργα αλλά για να δούμε την εξέλιξη των εργασιών για δύο σπουδαία έργα. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά την εκτροπή της Αγίας Αικατερίνης και τη διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες καθώς και το μεγάλο έργο οδοποιίας που είχε λειτουργήσει με έναν τραγικό τρόπο και οδήγησε στην απώλεια ζωών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου. 

Η περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ότι αυτά δεν είναι έργα που έγιναν μετά τις φονικές πλημμύρες, αλλά είχαν δρομολογηθεί ήδη να γίνουν από τον Οκτώβριο του 2014. 

«Λειτούργησαν όλοι και όλες με ρυθμούς «πολέμου», φτάσαμε ακόμα και στην επίταξη ενώ δεν περιμέναμε τις δικαστικές αποφάσεις για τις ύψος των αποζημιώσεις. Τα έργα αυτά δεν είναι έργα ανταποδοτικά στις φονικές πλημμύρες. Είχαν δρομολογηθεί ήδη να γίνουν. Δεν είναι έργα «ανταποδοτικά στους θανάτους και στις απώλειες περιουσιών» υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής.