Πυρά Πολύδωρα κατά ΝΔ, ευχαριστίες σε Τσίπρα και Καμμένο

Πυρά Πολύδωρα κατά ΝΔ, ευχαριστίες σε Τσίπρα και Καμμένο

Θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της ΝΔ πήρε ο Βύρων Πολύδωρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη θύελλα που προκάλεσε η επιλογή του για το ΕΣΡ ενώ υποστήριξε πως αποδέχθηκε την πρόταση για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ τον συκοφαντεί και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «τακτικισμούς, με στόχο να ρίξει την κυβέρνηση».

Όπως ανέφερε, «στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Τι θέλουν να εξορίσουν; Να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου; Ένιωσαν σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος κι από αυτόν της Ιταλίας» είπε για τη στάση της ΝΔ. «Η ηγετική ομάδα της ΝΔ με συκοφαντεί» συνέχισε για να επαναλάβει πως η πρόταση, την οποία αποδέχθηκε αμέσως, τον τιμά ιδιαίτερα.

Για την πρόταση που δέχθηκε είπε ότι, ο πρωθυπουργός τού τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;». «Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους».

«Αποδέχθηκα την πρόταση για να εκτονώσω την κατάσταση στο ΕΣΡ» είπε ο κ. Πολύδωρας για να τονίσει ωστόσο πως «Έχω την εντιμότητα να παραιτηθώ, δεν θέλω να εκβιάσω καταστάσεις» και είπε πως δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε «όρθιο και μαχόμενο».

«Τα media υποκινούμενα από τα γνωστά κέντρα, θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητά μου» συμπλήρωσε και επανέλαβε την πικρία του. Παράλληλα, καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «τακτικισμούς, με στόχο να ρίξει την κυβέρνηση».

Ευχαρίστησε όσους υπερασπίστηκαν την υποψηφιότητά του, όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε «εγώ δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής» υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας για να διερωτηθεί: «Τι θέλουν να βάλουν στο ΕΣΡ; Ανθρώπους της διαπλοκής; Συνταγματολόγους, δικηγόρους, ωραίους των Media;».